Tarih: 27.08.2024 10:32

Egeli gençler Büyük Taarruz’un 102’nci yılını zaferin yaşandığı topraklarda kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Ege Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinden oluşan ekip, Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz’un 102’nci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen Zafer Haftası etkinliklerine katıldı. EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Emine Kutlay ve Arş. Gör. Zehra Güneş’in koordinatörlüğündeki ekip, büyük zaferin kazanıldığı toprakları ziyaret ederek şehitleri andı. Geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Zafer Yürüyüşü’ne katılan Egeli ekip, 102 yıl önce vatan için mücadele eden kahramanlarla aynı ruh ve heyecanla Kocatepe’ye yürüdü.
Ege Üniversitesi olarak gençlerin, şanlı Türk tarihinin bilinciyle yetişmelerini hedeflediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına temel teşkil eden Büyük Taarruz’un 102’nci yıl dönümünde öğrencilerimiz ve ekibimiz, şanlı zaferin kazanıldığı toprakları ziyaret ederek, Zafer Yürüyüşüne katıldılar. Yıllar önce vatan için mücadele eden ecdadımızın izinden, aynı ruh ve heyecanla yürüdüler. Tam akreditasyona sahip öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak, Cumhuriyet’e ve milli değerlerine bağlı, vatanına karşı sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmeyi görev edindik. Bu vesile ile aziz vatanımızı bizlere miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi şükranla anıyorum” dedi.
EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Emine Kutlay ise “Üniversitemizin olanakları ile katıldığımız bu etkinlikten duygu yüklü ayrıldık. Bizlerin burada olmasına destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
EÜ Ekibi etkinlik kapsamında İstiklal Tanıtım Merkezi’ni ziyaret ederek Büyük Taarruz’un gerçekleştiği alanın maketini incelediler. Egeli gençler, Atatürk Evi, Mustafa Kemal Atatürk Anıtı ve Büyük Taarruz Şehitliğini ziyaret ettiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB