Ege Üniversitesinin ‘Öğrenci Dostu’ Bilgi Hazinesi

Ege Üniversitesinin ‘Öğrenci Dostu’ Bilgi Hazinesi

Ege Üniversitesinin ‘Öğrenci Dostu’ Bilgi Hazinesi

Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, öğrenciler, akademisyenler, kurum içi ve kurum dışı araştırmacıların gözbebeği olmaya devam ediyor. Kütüphane; 282 bin 491 basılı kitap, 603 bin 577 elektronik kitap, 120 bin 383 elektronik dergi ve veri tabanıyla okurlara hizmet veriyor.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde mekânsal ve kaynak imkanları artırılan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, bir yandan yaz dönemi misafirlerini ağırlarken diğer yandan da yeni eğitim öğretim dönemine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor.
Yılda ortalama 1 milyon 200 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, açık raf sistemi ile düzenlenmiş basılı ve web üzerinden erişilebilen elektronik kaynaklarıyla okuyucularına geniş imkanlar sunuyor.

“Engelli dostu”
Merkez Kütüphanesinin yeni dönemde de okuyucuların gözbebeği olacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi öğrencilerin en yoğun kullandıkları mekânların başında yer alıyor. Yaptığımız yatırımlarla öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin yanı sıra dış kullanıcılarımızın da yaşam merkezi haline gelmiştir. Merkez Kütüphanemiz, farklı disiplinlerden ve alanlardan çok sayıda esere ev sahipliği yapmakla birlikte dijital arşiv ve zengin elektronik veri tabanları ile kullanıcılarımıza hizmet veriyor. Ayrıca, kütüphanemizin fiziki şartları dolayısıyla ‘Engelli Dostu’ bir kütüphane olarak da hizmet veriyor. Yine kütüphanemizde öğrenci odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda vize ve final sınavlarında 7 gün 24 saat hizmet vererek çay, çorba ve börek ikramlarında bulunuyoruz. Yeni dönemde de kütüphanemizde kullanıcılarımız için yeni çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

“Kablosuz internet ağı ile aynı anda 2 bin 106 kullanıcı hizmet alıyor”
Merkez Kütüphanede; kablolu ve kablosuz internet erişimi, görsel-işitsel bilgi kaynakları ile elektronik veri tabanlarının kullanımı, ödünç verme, kütüphaneler arası yayın temini gibi klasik kütüphane hizmetlerinin yanı sıra, eğitim programları da düzenleniyor. Web sayfası aracılığıyla araştırmacıların, elektronik ortamdaki kütüphane hizmetlerinden kesintisiz yararlanabildiği Merkez Kütüphanesinde kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda basılı, elektronik, görsel-işitsel her türlü bilgi kaynağı temin ediliyor. Ayrıca, kütüphane materyallerinin hizmete sunulması dışında, kullanıcı eğitimleri çalışmaları da yürütülüyor.
Ege Üniversitesinde kablosuz internet ağı ile aynı anda 2 bin 106 kişi kütüphane hizmetlerine bağlanabiliyor. Grup çalışma salonları, bilgisayar salonu, 214 kişisel çalışma odası, 4 serbest okuma salonu ve 5 sesli kitap kayıt stüdyosu bulunduruyor. Özel koleksiyonları ve ihtisas kütüphanelerini de barındıran, Türkiye’deki büyük üniversite kütüphanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde akademik yıl içerisinde hafta içi ders çalışma salonları 08.00-22.00, okuyucu hizmetleri ve görme engelliler birimi 08.00-17.00, hafta sonları ders çalışma salonları cumartesi ve pazar günleri 10.00-18.00, sınav dönemlerinde ders çalışma salonları 7/24 hizmet veriyor. Yaz döneminde ise hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında okuyucularını ağırlıyor.