Tarih: 19.07.2024 10:27

Ege Üniversitesi aday öğrencileri tercih günlerine bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından üniversite tercihi yapacak öğrencileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen “EÜ 16. Tercih Günleri” bu sene 22-23 Temmuz tarihlerinde yapılacak.
Ege Bölgesinin ilk, Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite adayı gençlere tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitesinin fakülte ve yüksekokulları, sosyal ve spor tesisleri, akademik ve idari birimleri ile barınma ve beslenme imkanlarını, kültürel, sanatsal, sportif imkânlarını tanıtmak amacı ile “EÜ Tercih Günleri” düzenleyecek. EÜ Büyük Spor Salonu’nda 22-23 Temmuz tarihlerinde 08.30 - 16.30 saatleri aralığında yapılacak olan program ile hem aday öğrencilerin hem de ailelerin doğru karar vermelerine yardımcı olacak.
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin, Türkiye’nin tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü, öncü araştırma üniversitesi olduğunu vurgulayarak, tercih yapacak olan gençleri üniversiteye davet etti.

Bilim, kültür sanat ve sporun öncü üniversitesi
Ege Üniversitesi, ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı araştırıcı ve üretken bireyleri 69 yıldır yetiştirmeyi sürdürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi; son teknoloji eğitim altyapısı ile tüm imkanları içerisinde barından 7/24 yaşayan kampüsü ve alanlarında uzman nitelikli akademisyen kadrosu ile Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biridir. Üniversitemiz sadece eğitimde değil; sporda, sanatta, her türlü sosyal ve kültürel faaliyette sağladığı imkanlarla öğrenci odaklı bir misyona sahiptir. 69 yıllık geçmişi içinde, sadece eğitim ve araştırmaları ile değil, aynı zamanda araştırma sonuçlarının topluma aktarılması konusunda da önemli faaliyetler yürütmektedir. Ege Üniversitesi, kurulduğu günden itibaren adını aldığı bölgenin eğitim, bilim, kültür, sanat, spor ve iş dünyasının odak noktasında yer almış, bu misyonunu başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Sosyal bilimlerden temel bilimlere, spor ve eğitim bilimlerinden, sağlık ve mühendislik bilimlerine geniş disiplin yelpazesine sahip akademik birimleri, sayısı bini bulan tematik laboratuvarları, yüzde yüz dolulukla çalışan Teknoparkı ile değer üretmektedir” diye konuştu.
Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek mottosu ile üniversitede önemli projeleri yükseköğretime kazandırdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, tercih yapacak olan öğrencilerin hedeflerine uygun, yetenekleriyle örtüşen alanlarda eğitim almalarının önemli olduğunu söyledi. Gençlerin bilinçli tercih yapmaları için Ege Üniversitesi 16. Tercih Günlerinin bir fırsat olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi olarak bu zorlu süreçte, hem gençlerin hem de ailelerinin kaygılarını minimize edecek bir rehberlik süreci yürüyoruz. Tüm tercih yapacak öğrencileri üniversitemize bekliyoruz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB