EFEST’te işinin ehli ustalar, yetenekli çocuklar, coşkulu sahneler

EFEST’te işinin ehli ustalar, yetenekli çocuklar, coşkulu sahneler

EFEST’te işinin ehli ustalar, yetenekli çocuklar, coşkulu sahneler

EFEST 2024 coşkulu bir başlangıcın ardından lezzet sunan atölyeleri, her yaştan Selçuklunun katıldığı Açık Satranç Turnuvası, Çocuk Senfoni Orkestrası konseri ile devam etti. Selçuk’un kültür sanat ve yaşam festivalinin ikinci gününde sahne alan Zara sevilen şarkıları ile sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.
EFEST’in ikinci gününde festival alanında düzenlenen EFEST Mutfağı Tadım Atölyesi’nde Selçuk’un zengin mutfak kültürüne ait birçok lezzet festival katılımcıları ile buluştu. Atölyeye katılan Şef Hazer Amani Belevi şeftalisi ile levrek ve Zeytinköy narı ile pilav yaptı. Hazer Amani Anadolu mutfağının zenginliğine de vurgu yaparak, “Anadolu mutfağına, yöresel lezzetlere sahip çıkalım” dedi.

“Her festivalde lezzetleri bir araya getiriyoruz”
Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Bizim Selçuk’ta Müşterek Mutfak haritamız var. Karadenizlilerin, Giritlilerin, göçmenlerin, Konyalıların, doğudan buraya yerleşen Selçukluların ayrı lezzetleri var. Biz her sene festivalde bu lezzetleri bir araya getiriyoruz. Bereketli topraklardayız. Bu bereketli topraklarda kadınların ve becerikli aşçıların elleriyle lezzetler çıkıyor” ifadelerine yer verdi.
EFEST kapsamında düzenlenen EFES Mutfağı Tadım Atölyesi’nde Selçuk Karadeniz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “Mıhlama ve Turşu Kavurması”, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Babuka, Selçuk Makedonya Göçmenleri Derneği Gök Pide lezzetleriyle festivali renklendirdi. Selçuk Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği’nin usta aşçıları da festivale lezzet kattı.
Efes Selçuk’un kültür sanat yaşam festivali EFEST 2024 ikinci gününde Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi kursiyerlerinden oluşan Çocuk Senfoni Orkestrası Pazar Yeri’nde verdiği konserde dinleyenleri kendine hayran bıraktı. EFEST 2024 kapsamında Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen Açık Satranç Turnuvası çocuklar ve yetişkinler başta olmak üzere 130 katılımcıyı bir araya getirdi.

“Ben bu halka aşığım”
EFEST’in ikinci gününde Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Zara sahne aldı. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Zara için çevre ilçelerden birçok katılımcının Selçuk’a akın ettiğini belirterek, “Kurtuluşumuzu sizinle birlikte kutluyor olmak, o güzel sesinizi dinlemek bizim için bir şeref. Efes Selçuk’u taçlandırdınız. Işığınız hiç sönmesin, müziğiniz hiç susmasın” diye konuştu.
Sevilen sanatçı Zara da Efes Selçuk’ta olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Kültür sanat ve yaşam festivaliniz İzmir için, Selçuk için ilelebet devam etsin. Ben bu halka aşığım. Bu ülke için kim bir harf öğretiyor, bir ağaç dikiyor, yerdeki bir çöpü kaldırıyorsa, bütünün hayrına çalışıyorsa biz de onların karşısında saygıyla eğiliyoruz” şeklinde konuştu.