Efeler 09 SFK, Didim adına mücadele edecek

Efeler 09 SFK, Didim adına mücadele edecek

Efeler 09 SFK, Didim adına mücadele edecek

TFF 3. Ligde mücadele eden Efeler 09 FK’nın Başkanı Mahmut Gözüaçık, Didim’de düzenlediği basın toplantısında kulübün yeni ismini 10 Numara Sportif Didim SK olarak değiştirmek için resmi başvuruda bulunduklarını açıkladı. Gözüaçık ayrıca takımın yeni sezondaki göğüs ve ulaşım sponsorlarını da tanıttı.
TFF 3. Lig ekibi Efeler 09 FK’nın Başkanı Mahmut Gözüaçık, Didim’deki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gözüaçık’a basın toplantısında eşinin yanı sıra Didim Altınkumspor Kulüp Başkanı Özgür Makascıoğlu ile bazı yöneticiler eşlik etti. Gözüaçık yaptığı açıklamada 4 ay önce kulübü devraldıklarını ifade ederek, kariyerinde Fenerbahçe’de 10 yıl Altınordu’da 3 yıl ve Altay spor kulüplerinde altyapıda görev yaptığını ifade etti.
“Kulübün koltuğu dahi yoktu”
Efeler 09 SK’yı aldıktan sonraki süreci de eleştiren Gözüaçık “Kulübün Aydın’da olmasını istedik ama ilde saha yok. Bir yere ait olmadıktan sonra başka yer aradık. Kulübün altyapısını bırakın bir tane koltuğu dahi yoktu. Antrenmanları Selçuk’ta yaptık. Ardından daha öncede diyaloğumuz olan Ömür Makascıoğlu kardeşimiz bizi davet etti ve Didim’e geldik. Kaymakam ve Belediye başkanı ile görüştük. Futbolcular için barınma ve beslenme konusu önemli ama gerekli destek göremedik” dedi.
Efeler 09 FK’nın ismini 10 Numara Sportif Didim SK olarak değiştirebilmek için geçen hafta başvuruda bulunduklarını ifade eden Mahmut Gözüaçık, "Stadyumun onay yazısı yeni geldiği için başvuruyu yeni yapabildik. Eğer stadyum yazısı gelmeseydi, isminin Didim ve maçlarını İncirliova’da oynaması çok da mantıklı olmazdı. Halkımız tarafından da bir esprisi olmazdı. Sadece futbol değil diğer branşların da olmasını istiyoruz. Çocuklara spor eğitimi vermek istiyoruz. Kulüplerin durumu ortada; belediyelerin ekonomik anlamda desteği zor; Didim’de hiçbir zaman profesyonel takım olmamış. Aydın’da iki tane var. Biz Didim’e markamızı yerleştirmek istiyoruz. On numara sportif faaliyetler alt yapısını da kuracağız” dedi.
“Stadın eksikliklerini tamamlayacağız”
Başarılı bir takım kurduklarının altını çizen Mahmut Gözüaçık, 2. kamp etabının da tamamlandığını açıkladı. Hedeflerinin 5 yıl içerisinde 1. Lig’e çıkmak olduğunu vurgulayan Gözüaçık, stadyum konusunda da çalışmaların sürdüğünü söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun stadyum kriterlerini karşılayabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Mahmut Gözüaçık, "Kendi imkanlarımızla stadyumdaki eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı sadece turnike eksikliğini giderecek. Stadyumu bir an önce hazır hale getirerek, Didimli vatandaşlarımızla buluşmak istiyoruz. Stadyumu ilk maça yetiştiremezsek mecburen maçımızı Kuşadası stadyumunda oynayacağız. Umarım stadyumu hazır hale getirerek burada oynarız" dedi.
Turgutluspor’da hedef altyapı
Efeler 09 FK’nın yanı sıra Turgutluspor’u da satın almak için girişimlerde bulunan Mahmut Gözüaçık, kulübün şirketleşme aşamasının tamamlamasını bekledikleri ifade etti. Resmi olarak bir sözleşme olmadığının altını çizen Gözüaçık, "Ortada sadece bir görüşme var. 4 tane doğal çim sahası, 1 tane suni çim sahası, lojmanı ve belediyenin desteği olan bir kulüp Turgutluspor. Altyapıya odaklanacağımız bir kulüp olacak. Orada futbolcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ama önceliğimiz tabii ki de burası olacak” dedi.
Konuşmaların ardından sponsorluklar için imzalar atıldı.