Düzce’ye uluslararası markalı otel yatırımı

Düzce’ye uluslararası markalı otel yatırımı

Düzce’ye uluslararası markalı otel yatırımı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle Düzce’ye uluslararası markalı bir zincir otel yatırımı kazandırılıyor. Otel inşaatının Eylül ayında başlaması planlanıyor.
Düzce’nin tek uluslararası markalı oteli için imzalar atıldı. Otel yatırımının Düzce’ye kazandırılmasını sağlayan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile İş insanı ve yatırımcı Necip Çarıkçı arasında sözleşme imzalandı. İmza töreninde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Erdoğan Bıyık ile Hilton Türkiye’den Sorumlu Yatırım Direktörü Funda Eratıcı da hazır bulundu.

Çarıkçı: “İnşallah bu otel Düzce’mize fayda getirir”
İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Necip Çarıkçı, yatırımın Düzce’ye kazandırılmasında Başkan Faruk Özlü’nün büyük desteği olduğundan söz etti. Toplam 120 odalı otel ile birlikte bin 200 metrekare alana sahip bir kongre merkezi ve bin 200 metrekarelik bir kır düğün salonunu da Düzce’ye kazandıracaklarını kaydeden Çarıkçı, “5 yıldan beri bakanımızla (Faruk Özlü) görüşüyoruz. Düzce’de bir otele ihtiyaç var dedik. Hilton’la anlaşma yaptık. Projemiz bu sene başlıyor. Şu anda zemin etütleri yapılıyor. Eylül ayında inşaata başlamak istiyoruz. 2025 sonu 2026 Haziran’ı gibi bu oteli Düzce’mize kazandıracağız. İnşallah bu otel Düzce’mize iyi olur, fayda getirir. İnşallah devamı da gelir” dedi.

Eratıcı “Harika bir otelleri olacak”
Hilton Türkiye’den Sorumlu Yatırım Direktörü Funda Eratıcı ise, Necip Çarıkçı’nın daveti üzerine Düzce’ye bir keşif gezisi yaptıklarını ve otel ihtiyacını fark ettiklerini belirterek, “Biz Düzce’de gördüklerimizden çok memnun olduk. Çok sayıda fabrika ve iş için gelen misafirlerimiz var. Daha önce günü birlik ziyaretler yapılmak zorunda kaldı. Yeni yatırımımız sayesinde konaklayacakları harika bir otelleri olacak. Otel tabi ki sadece ziyaret edenler için değil, Düzce’de yaşayanlar için de önemli bir yer olacak. Salonlarıyla, restoranıyla, Düzce’nin sosyal hayatının da bir parçası olmaktan biz çok keyif alacağız” şeklinde konuştu.

Erdoğan Bıyık “Düzce’ye büyük değer katacağına inanıyoruz”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, turizm alanında ciddi çalışmalar yürüttüklerini söylerken, Düzce’de 5 yıldızlı otel yapımı için 5 yıldan bu yana Başkan Faruk Özlü’nün girişimleri ve ricaları olduğundan bahsetti. Bıyık “Necip abimiz bizim çok eski dostumuz. Uzun zamandır tanıştığımız, Bolu’da büyük yatırımları olan, bizim çok sevdiğimiz, saydığımız, Düzce’de birçok dostu olan kıymetli bir iş adamımız. Ben başta bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu otelin kazanılmasında çok büyük desteği var gerçekten. Tamamlandığı zaman Düzce’ye çok büyük bir değer katacağına inanıyoruz. Necip abimize de taşın altına elini koyduğu için teşekkür ediyoruz. İnşallah bunun devamı da gelecektir. Düzce gelişiyor, büyüyor. Bakanımızın vizyonu ile çok daha güzel yerlere geleceğine de inanıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Başkan Özlü “Bir şeyi tutkuyla isteyince mutlaka oluyor”
Başkan Faruk Özlü ise bir hayalini daha gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Düzce’ye 5 yıldızlı ya da marka bir otel kazandırma projesi, göreve geldiğim 5 yıl önce aslında düşündüğüm bir projedir. Necip bey Bolu’da bunu gerçekleştirdi. Kendisiyle uzun zamandır görüşüyoruz. Aslında daha önce başka yatırımcı arkadaşlarımıza da bu teklifi götürmüştük. Ama onlar gerçekleşmedi. Necip Çarıkçı sağ olsun Bolu’dakine benzer bir uluslar arası zincir otelin Düzce’de yapılmasını üstlendi. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Düzce’nin bir eksiği vardı. Bu eksiği giderilmiş olacak. Hilton markası önemli. Gerçekten İstanbul’a 1955 yılında kurulan Hilton Oteli büyük bir değer katmıştır. Hilton markasının Düzce’de olacak olması bizi son derece mutlu ediyor. Bir hayalimizin daha gerçekleşmekte olduğunu görmekten son derece mutluyum. Bir şeyi tutkuyla istediğiniz zaman o mutlaka oluyor. Düzce’mize hayırlı olsun.”
Bahçeşehir bağlantı yolunun Düzce istikametinde inşa edilecek olan otel yatırımı için zemin etüdü çalışmaları başladı. Otel inşaatının ise Eylül ayında başlaması ve 2026 yılı ortalarına kadar hizmete açılması planlanıyor.