Tarih: 11.09.2024 09:58

Düzce Üniversitesi teknoloji takımları Antalya’da yarıştı

Facebook Twitter Linked-in

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali final yarışmalarının düzenlendiği TEKNOFEST Akdeniz kapsamında; Kablosuz Haberleşme Yarışması, Hava Savunma Sistemleri Yarışması ve Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması’nda finale kalma başarısı gösterdi.
Antalya Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 25 teknoloji yarışmasına 1,5 milyonun üzerinde yarışmacı başvuruda bulunurken, Düzce Üniversitesi öğrencilerinden de yoğun başvuru oldu. Öğrencilerin katılım sağlayabilmeleri adına her türlü desteğin sağlandığı TEKNOFEST’te yapılan değerlendirmeler sonucu finale kalan Kablosuz Haberleşme Yarışması, Hava Savunma Sistemleri Yarışması ve Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması’nda 3 takımımız Antalya finallerinde yarışırken, 4 takımımız ise 9-16 Eylül 2024 tarihleri arasında Roket Yarışması’nda orta ve yüksek irtifada mücadele verecek.
Düzce Üniversitesi; öğrencilerin, TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi birçok yarışmalara katılarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanmalarına teşvik ederken Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, büyük bir fedakârlık ile yarışlara katılan öğrencileri tebrik ederek, ulusal ve uluslararası düzeyde teknoloji alanındaki yarışmalarda kendilerine deneyim ve yeni değerler kattıkları için büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Dünyanın en büyük havacılık festivali TEKNOFEST’te; Eğitim Teknolojileri, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Finansal Teknolojiler, HackMasters, Hava Savunma Sistemleri, İnsanlık Yararına Teknoloji, Jet Motor Tasarım, Kablosuz Haberleşme, Psikolojide Teknolojik Uygulamalar, Sağlıkta Yapay Zeka, Sanayide Dijital Teknolojiler, T3 AI Hackathon, Tarım Teknolojileri, TEKNOFEST Robolig, Uçan Araba Simülasyon, Ulaşımda Yapay Zeka, Helikopter Tasarım, Sürü İHA ve Turizm Teknolojileri Yarışmalarından oluşan 25 ayrı yarışmada en iyiler, uzman jüriler tarafından değerlendirilerek 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek tören ile ödül almaya hak kazanacaklar.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB