Düzce Bilim merkezi Düzce ve Türkiye için önemli bir değer

Düzce Bilim merkezi Düzce ve Türkiye için önemli bir değer

Düzce Bilim merkezi Düzce ve Türkiye için önemli bir değer

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından şehre kazandırılan ve Türkiye’nin büyük ölçekli bilim merkezleri arasında yer alan Düzce Bilim Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanındaki bilim merkezleri yöneticilerini ağırladı.
Düzce Belediyesi, TÜBİTAK Büyük Ölçekli Bilim Merkezleri Yöneticileri 8. Koordinasyon Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Düzce’de bir araya gelen Türkiye’nin 14 farklı şehrinden bilim merkezi yöneticileri Düzce Bilim Merkezi’ni de ziyaret etti. Merkez Müdürü Serkan Yılmaz eşliğinde Robotik ve Kodlama, Uzay ve Havacılık, Temel Bilimler, Tasarım ve Üretim, Matematik ve Keşif Atölyelerini inceleyen Bilim Merkezi yöneticileri, 52 farklı düzeneğin bulunduğu konsept sergi alanını da gezdi.

Büyük ölçekli bilim merkezlerinin yöneticileri Düzce’de buluştu
Düzce Bilim Merkezi ile ilgili görüşlerini dile getiren yöneticiler; “Düzce Bilim Merkezi gerçekten çok güzel tasarlanmış. Çok renkli ve eğlenceli. Düzce için ve Türkiye için çok önemli bir değer olmuş. Sergileriniz, Çocuk Üniversitesi çok güzel, atölye laboratuvar alanları çok iyi. Ziyaretçiler ile çok iyi deneyimler yaşanacağını öngörüyoruz. Biz de elimizden gelen desteği vermek için her zaman buradayız. Gerçekten Düzce için başarılı bir proje. Çocukların eğlenebileceği, ücretsiz bir alan. Bütün öğrencilerin gezip görebileceği muazzam bir yer. Misafirperverliğiniz için de çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Başkan Faruk Özlü ile bir araya geldiler
Kendisi de Düzceli olan Bursa Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi Operasyon Sorumlusu Astronom Furkan Tomak ise “Bir Düzceli olarak Düzce için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. 7’den 70’e herkesin ziyaret edebileceği interaktif deney düzenekleri ve atölye çalışmaları ile hem eğitici, hem de keyifli vakit geçirebileceği bir alan olmuş. O yüzden değerini bilin. Fırsat bu fırsattır, bir an önce gelin gezin diyorum tüm Düzceli hemşehrilerime” ifadelerinde bulundu.
Yaklaşık 25 kişiden oluşan heyet, Düzce Bilim Merkezi ziyareti sonrası Mutfak Sanatları Merkezi’nde ağırlandı. Yöresel lezzetlerden oluşan yemek davetine, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de katılarak bilim merkezi yöneticileri ile bir araya geldi.

14 Farklı şehirden geldiler
TÜBİTAK Büyük Ölçekli Bilim Merkezleri Yöneticileri 8. Koordinasyon Toplantısı ise, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı Başkan Yardımcısı Cengiz Helvacı başkanlığında, Düzce, Konya, Kocaeli, Kayseri, Elazığ, Antalya Kepez, Gaziantep Müzeyyen Erkul, Trabzon Özdemir Bayraktar, Ankara Alev Alatlı, Aksaray, Denizli, Samsun, İstanbul Esenler, Yozgat Çekerek Bilim Merkezleri ile Bursa Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı Başkan Yardımcısı Cengiz Helvacı toplantı öncesi yaptığı açıklamada, “Biz Türkiye’de desteklediğimiz bütün bilim merkezlerimizle 2 ayda bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarda bilim merkezilerimizin taleplerini değerlendiriyoruz. Türkiye’deki bilim merkezlerimizin etkinliğini ve verimliliğini nasıl daha ileriye taşırızı hep birlikte konuşuyoruz. Onlar sahadalar, vatandaşla ve çocuklarla birebir iletişimde olan onlar. Onlardan gelen geri bildirimleri birlikte değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.