Düzce Belediyesi turizm noktaları kazandırmaya devam ediyor

Düzce Belediyesi turizm noktaları kazandırmaya devam ediyor

Düzce Belediyesi turizm noktaları kazandırmaya devam ediyor

Düzce Belediyesi şirketi BelTur girişimleri ile turizm tesislerine bir yenisi daha eklendi. Muncurlu Devlet Hastanesi yanında bulunan 10 dönümlük alanın düzenlenmesi ile yeniden hizmete sunulan Düzce Beltur Meşelik Mesire Alanı resmi açılış töreni Düzce protokolü ve vatandaşların katılımı ile yapıldı.
Düzce’de turizm alanlarının artırılması ve yeni tesislerin kazandırılması konusunda yoğun bir sezon geçiren Düzce Belediyesi yeni bir tesisi daha vatandaşların hizmetine sundu. Muncurlu’da bulunan 10 dönümlük Meşe ağaçları ile kaplı alanda yapılan düzenleme ile zemin düzenleme, piknik masası, mangal ocakları, büfe, tuvalet, mescit ve bebek bakım odası gibi ihtiyaç duyulan tüm donanımların yerleştirildiği “Düzce Beltur Meşelik Mesire Alanı” alan konseptine uygun açılış töreni ile resmen hizmet vermeye başladı.
2,5 dönüm araç otopark yerine sahip, toplamda 10 dönüm alanı kaplayan mesire alanına 65 adet piknik masası yerleştirilirken her yaştan vatandaşın kaliteli zaman geçireceği bir mekan haline getirilmesi için gerekli düzenlemeler tamamlandı. BelTur’un çalışma prensipleri doğrultusunda müstecir tarafından işletilecek olan ve yaklaşık 10 gündür faaliyette bulunan yeni tesisin resmi açılışı ise Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, il protokolü ve vatandaşların katılımı ile yapıldı.

“Hafta sonu dinlenebilecek bir alanı hayata geçirdik”
Başkan Özlü, “Birçok arkadaşımız yaşadığımız bölgenin ne kadar güzel olduğunu farkında değil. Buralar saklı bir cennet. Düzce’nin turizm potansiyelini tetiklemek gerekiyor. Düzce’nin geleceği turizmde. Amacımız her hafta Düzce’ye en az 10 bin kişi getirmek. Burası bir mesire alanı. Belediye olarak ihaleye girdik burayı aldık. Bir arkadaşımız buraya yatırım yapıyor. Bu gölde kayıklar olacak. Vatandaşlarımız burada piknik yapacaklar. İsteyen kendi erzakı ile gelsin isterse buradan alsın. İnsanlarımızın, hafta sonu dinlenebilecekleri bir alan hayata geçiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Korugöl yolu kısa süre içinde tamamlanacak”
Düzce’nin turizm bakımından çok ciddi potansiyeli olduğuna değinen Faruk Özlü, “Akçakoca’da vilayetler evinin otelleri vardı oraları devraldık. Cuma günü otelimizin açılışı var. Denize sıfır çok güzel bir mekan oldu. Aydınpınar Şelalelerinin bulunduğu bölgede down çadırlar kurduk. Korugöl olarak adını değiştirdiğimiz alanda TURSAB markası adı altında yaptığımız anlaşmalar hayata geçirilecek. Biz elektrik getireceğiz dedik getirdik. Su getirdik, yolu da yapıldı asfaltlanması kaldı. Bu yolu beton yapmaya karar verdik. Önümüzdeki bir ay içerisinde Korugöl yolu bitmiş olacak” dedi.

Meşelik mesire alanı
Başkan Özlü, konuşmasının sonunda şunları kaydetti; “Bu mesire alanı nasıl biliniyor diye sordum. Meşelik diyorlarmış. O yüzden buranın adı meşelik olsun dedik. Meşelik Mesire alanı diye isimlendirdik. Düzce BelTur asıl yüklenicisidir. Bir arkadaşımız, ‘Ben burayı BelTur’un kurallarına göre işletirim’ dedi. Biz o arkadaşımızla mutabık kaldık. Buradaki yatırımları alt yüklenici kardeşimiz yapıyor. Hayırlı olsun”
Mekanın konseptine uygun olarak düzenlenen açılışta konuklara sucuk-ekmek ikram edildi.