Düzce Belediye meclisi 21 gündem maddesini görüştü

Düzce Belediye meclisi 21 gündem maddesini görüştü

Düzce Belediye meclisi 21 gündem maddesini görüştü

Düzce Belediye Meclisi, 21 gündem maddesi ile toplandı. Toplantıda, yeni mahalle olan yerleşim yerleri ile mücavir alana dahil edilen köylerin doğalgaz dağıtım bölgesine dahil edilmesi gündeme geldi. Ayrıca tuhafiyeciler pazaryeri ihalesi de meclisin önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.
Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı birinci birleşimi yapıldı. Meclis Başkan vekili Av. Arb. Ali Dilber başkanlığında yapılan toplantıda 21 gündem maddesi ele alındı. Bir önceki meclis toplantısının meclis tutanak özetinin oy birliği ile onaylanması sonrası gündem maddelerine geçildi. İmar planı değişikliği, tahsis değişikliği, yapılaşma koşulları, yol düzenlemesi, parsel satışı ve itirazlardan oluşan talepler, görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.

Özlü Hollanda’ya gidiyor
IPA II Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programında finanse edilen “Düzce Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı” (SKUP) projesi kapsamında 12-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Hollanda’da gerçekleştirilecek olan çalışma ziyareti için yurtdışı görevlendirme yapılması meclisin gündemine geldi. Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Başkan Yardımcısı Hasan Günden, 1,2 milyon Euro hibeli projeden Türkiye’de 7’si büyükşehir olmak üzere 8 belediyenin yararlandığını, tek il belediyesinin ise Düzce Belediyesi olduğunu söyledi. Günden, ihale şartnamesi gereği yapılacak bu ziyaretin aynı zamanda Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün de ilk yurtdışı ziyareti olacağını ve Hollanda’da yapılan projeyi yakından tanıma fırsatı sunacak çalışma ziyaretinin tüm masraflarının ihaleyi alan firma tarafından karşılanacağını kaydetti. Ardından yapılan oylamada yurtdışı görevlendirmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Bir diğer maddede, Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye, feragat edilmesi gereken davalarda zaman kaybından dolayı kamu zararı oluşmaması açısından hukuksal işlemlerle ilgili yetki verilmesi konusu ele alınarak, oy çokluğu ile kabul edildi.
İlan, Reklam ve Tabela Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına ilişkin gündem maddesi ise Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İlave gündemler görüşüldü
Meclis gündemine ilave edilen maddelerin görüşülmesi ile toplantı devam etti. Meclisin önemli gündem maddeleri arasında tuhafiyeciler pazaryeri inşaatı yapım işi de yer aldı. Aziziye Mahallesi’nde yapılması planlanan pazaryerinin arsa karşılığı şeklinde ihale edilmesine yönelik teklif İmar Komisyonu’na havale edildi.
Düzce Belediyesi sınırlarına katılarak mahalle olan Gökçe, Otluoğlu, Akyazı, Çerkeztaşköprü, Ozanlar, Kirazlı, Mamure ile mücavir alan sınırlarına dahil edilen Doğanlı, Yeşilçam, Muncurlu, Musababa, Altınpınar, Gümüşpınar, Hacıaliler, Günbaşı, Gündolaması, Çiftlik, Yeşilçimen, Yörükler, Hatipliketenciler, Sinirci, Küçükmehmetler ve Turaplar köylerinin Aksa Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin doğalgaz dağıtım bölgesine dahil edilmesi de meclisin gündemine geldi. Dağıtım bölgesinin genişletilmesi çerçevesinde gerçekleştirilmesi gereken her türlü iş için diğer belediyelerle müşterek hareket edilmesi ve dağıtım şirketince ihtiyaç duyulacak kazı ve şebeke yapım faaliyetlerine gecikmeksizin izin verilmesi taahhüdünü de içeren gündem maddesi de İmar Komisyonu’na havale edildi.
Meclis toplantısında belediye iştirak şirketlerinin sermaye artırımları da görüşüldü. Düzce Bahçeşehir Site Yönetim, Düzce Belka İnsan Kaynakları ve Düzce Beltaş İnşaat şirketlerin yönetim kurulu kararı ile artırılan sermayelerinde Düzce Belediyesi katılım payının ayni ve nakdi oranları belirlenirken, sermaye artırım iş ve işlemleri için Başkan Faruk Özlü’ye yetki verilmesi talep edildi. Gündem maddesi oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde olan Düzce Belediyesi Bütçe İçi İşletmenin bütçesinin Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesine aktarılması da oy birliği ile onaylanırken, bir sonraki toplantının 5 Eylül Perşembe günü saat 18.00’da yapılması kararlaştırılarak oturuma son verildi.