Tarih: 02.09.2024 10:15

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneğinden "Toplumsal Dayanışma ve Kalkınma" projesi

Facebook Twitter Linked-in

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği bünyesindeki Ahi Enstitüsü, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte "Toplumsal Dayanışma, Kalkınmanın Desteklenmesinde, İstihdamın Arttırılmasında Esnaf ve Sanatkarın Rolü" başlıklı bir proje başlattı.
"Toplumsal Dayanışma, Kalkınmanın Desteklenmesinde, İstihdamın Arttırılmasında Esnaf ve Sanatkarın Rolü" projesi Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği bünyesindeki Ahi Enstitüsü ile birlikte İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.
Yaklaşık sekiz ay sürmesi beklenen proje kapsamında Türkiye’de ilk kez 15 dalda "Dünya Ahileri Ödülleri" verilecek. Proje, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatan, nesilden nesile esnaf ve sanatkarlığın nadide eserlerinin korunmasını sağlayan, Ahilik kültürünün sürdürülmesinde etkin rol oynayan esnaf, sanatkarlar, meslek odaları ve STK’leri de kapsıyor.
Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği bünyesindeki Ahi Enstitüsü’nün Başkanı Fehmi Çalmuk, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "Esnaf ve sanatkarlar, toplumsal kalkınma, dayanışma ve istihdamın gelişmesinde önemli rol oynayacaktır. Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin, esnaf ve sanatkar camiasının desteğiyle başlattığı yeni projesi, Türkiye’miz için hayırlı olsun. Projemize bereketli işler diliyoruz" dedi.
Çalmuk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sen gülersen esnafım; Türkiye güler. Sen yorulursan, Türkiye yorulmuş demektir. Ekonominin çarkı durur, istihdamın beli kırılır, üretimin grafiği aşağı iner. Esnaf ve sanatkarın yükü ağırdır. Omuzlarında yalnızca insanın değil, ekonominin ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğini korumanın yükü de vardır. Çünkü esnaf, Anadolu topraklarında vücut bulmuş, binlerce yıllık tarihi birikimin güvencesi ve geleceğin hazırlayıcısıdır. Bu inançla, bir adım öne çıkarak esnaf ve sanatkarın toplumsal rolünü, kalkınmada, istihdamda ve afet sonrası yeniden yapılanmada azim ve kararlılığımızı, birlik ve beraberliği yeni projemizle göstermek istiyoruz. Bu kadar yükün altında sesini çıkarmadan her zamanki gibi çileye talip olan esnaf ve sanatkarımızın, toplumun her kesimine tarihsel sorumluluğunu yeni projemizle yeniden hatırlatıyoruz. Türkiye’nin zor zamanlarında esnaf, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir ve getirecektir de. Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği bünyesindeki Ahi Enstitüsü olarak, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yeni projemize ‘Bereketli işler’ diyoruz. ’Toplumsal Dayanışma, Kalkınmanın Desteklenmesinde, İstihdamın Artırılmasında Esnaf ve Sanatkarın Rolü’ başlıklı projemiz 1 Eylül 2024 tarihi itibariyle başladı."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB