DTO’nun İstihdam Fuarı büyük ilgi gördü

DTO’nun İstihdam Fuarı büyük ilgi gördü

DTO’nun İstihdam Fuarı büyük ilgi gördü

Halka ve üyelerinden büyük ilgi gören ücretsiz kurslarıyla bir eğitim kurumu gibi çalışan Denizli Ticaret Odası (DTO), İstihdam Fuarı ve Kariyer Günlerinde işverenlerle iş arayanları buluşturdu. Büyük ilgi gören fuarda, DTO üyesi 46 firma, 1200 açık iş pozisyonu için iş başvuruşunda bulunmaya gelenlerle birebir görüştü.

DTO’nun önündeki açık alanda gerçekleştirilen İstihdam Fuarı’nın öncesinde DTO Meclis Salonu’nda Aktif İşgücü Piyasası Politikalarının İstihdama Etkileri ile Devlet Destekleri Semineri vardı. Çalışma ve İş KurumuDenizli İl Müdürü Fatih Işık ve iş kurumu uzmanlarının da katıldığı seminerde, salon doldu taştı. Sunumların sonrasında katılımcıların soruları da cevaplandı. Seminerin ardından DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile l Müdürü Fatih Işık, DTO hizmet binası önündeki fuar alanına geçti. Fuarda stant açarak iş görüşmesinde bulunan firmaların yetkililerinden bilgi aldı; etkinliğe katılan vatandaşla da görüşerek başarılar diledi.

“Genç işsizler, nitelikli aranan elemanlar haline geldi”
Başkan Erdoğan, halkın büyük ilgi gösterdiği organizasyonları ve projeleri ile ilgili olarak “0-29 yaş arası lisans mezunu en az 25’i kadın ne eğitimde ne istihdamda olan 50 gencimiz, DTO üyesi imalatçı, ihracatçı, e-tüccar 100 yenilikçi satış ve üretim işletmemiz, seminerlerimize katılan KOBİ’ler, NEET’ler, STK’lar ve kamu kurumları gibi ilgili aktörlerden 500 vatandaşımızı buluşturduğumuz, iş arayan gençlerimizi ücretsiz teorik ve pratik kurslar ve eğitimlerimizle nitelikli aranan elemanlar haline getirerek istihdama hazırladığımız Avrupa Birliği (AB) Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) kapsamındaki T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteklediği Denizli’deki Ne Eğitimde Ne İstihdamdakiler İşgücüne Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) İle Dahil Oluyor Projemizin kapsamında gerçekleştirdiğimiz İstihdam Fuarı ve Kariyer Günlerimize gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Başkan Erdoğan’a teşekkür etti

Gördükleri ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren İl Müdürü Işık da kendilerine sunulan imkândan dolayı Başkan Erdoğan ile proje ekibine teşekkür etti. İş birliklerini artarak devam etmesini diledi.

1 Ağustos 2023’te başlayıp 31 Temmuz 2024 tarihinde bitecek olan Denizli’deki Ne Eğitimde Ne İstihdamdakiler İş Gücüne Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) ile Dahil Oluyor Projesi’nin sahibi Denizli Ticaret Odası, proje ortağı ise Denizli Organize Sanayi Bölgesi. 20-29 yaş arası NEET’lere ulaşılarak iş kurumuna kaydolmalarının sağlanması, Aktif İş Gücü Piyasası Programları (ALMP) aracılığıyla NEET’lerin istihdam edilebilirliğini artırmak, eğitimler ile yerel iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda da NEET’lerin niteliklerinin artırılması, İş Kurumu İl Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde iş ve meslek danışmanları ile NEET’lerin aktif iş arama süreçlerinin desteklenmesinin amaçlandığı projenin hedef kitlesi 20-29 yaş arası lisans mezunu en az 25’i kadın 50 NEET ile DTO üyesi 100 imalatçı, ihracatçı veya e-tüccar yenilikçi satış ve üretim işletmesi, programdaki seminerlere katılan KOBİ’ler, NEET’ler, STK’lar ve kamu kurumları gibi ilgili aktörlerden 500 kişi, İstihdam Fuarı ve Kariyer Günlerine katılan NEET’ler, aileleri ve yakınlarıyla öğrenciler ile sektör temsilcilerinin de yer aldığı 40.000 kişiye ulaşmaktı.

330 saat YBS ile 172 saat kapasite geliştirme eğitimi aldılar
Proje kapsamında 20-29 yaş arası 25’i kadın 50 nitelikli NEET üniversite mezunu işsize, 330 saat YBS ve 172 saat Kapasite Geliştirme Eğitimleri verildi. YBS eğitimlerinde YBS’nin Teknik ve Yönetsel Temelleri, Veri Kaynakları Yönetimi, İnternet Uygulamaları Geliştirme, Programlama, Gelişmiş Ofis Uygulamaları, ICT Yönetişimi, Karar Analizi, Karar Destek Sistemi, Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemler, İnternette E-ticaret ve Pazarlama ile E-İş Modelleri konularında kurslar verildi. Kapasite Geliştirme Eğitimlerinde de İletişim Becerileri, Liderlik ve Etkili Ekip Çalışması, Problem Çözme Teknikleri, İleri Excel, İş İngilizcesi, Motivasyon ve Hassasiyet, İş Arama Becerileri, Etkili İş Görüşmesi konuları anlatıldı. Eğitimlerin dışında NEET’lerin istihdam sağlayabilmeleri için iş kurumuyla iş birliği yapılarak NEET’lere iş bulma süreci danışmanlıkları verildi. 6 gün süren bu danışmanlıkların 4 günü İş Kulübü Çalışması, 2 günü ise Kişisel Eylem Planı Hazırlama şeklindeydi. Ayrıca finalde 2 gün süreli NEET’ler İçin İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri gerçekleştirildi. Özellikle Denizli OSB’de yer alan firmalardan 250 işveren ile çalışana, 1’er gün Aktif İşgücü Piyasası Politikalarının İstihdama Etkileri ile Devlet Destekleri ve YBS Uzmanlığının İş Verimine Etkisi Semineri verildi.
Proje kapsamında, NEET’lerin iş gücüne katılım süreçleri, onlara ulaşma yöntemleri ve yaklaşımları kapsamlarına ilişkin iyi uygulama örneklerinin incelenmesi için Almanya’ya inceleme ve çalışma gezisi de düzenlenecek.