DTO yapay zeka eğitimi verdi

10.09.2024 17:38:20

DTO yapay zeka eğitimi verdi

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından Geleceğin Meslekleri Eğitim Seminerleri serisi kapsamında Pamukkale Teknokent Genel Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ovalı’nın sunumuyla İş Dünyasında Yapay Zekâ Araçları Semineri gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören eğitim, teorik ve interaktif uygulamalı olarak katılımcıların yapay zekâ araçlarını bilgisayarda kullanmalarıyla sona erdi.

DTO hizmet binasında Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB), Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ve DTO iştiraklerinden Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin (ABİGEM) iş birliğiyle yürütülen Geleceğin İnsana Yakışır İşlerinin Denizli’de Nitelikli Kadın ve Erkek İş Gücü İçin Teşvik Edilmesi Projesi devam ediyor. Geleceğin Meslekleri Eğitim Seminerleri serisi kapsamında bu kez Pamukkale Teknokent Genel Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ovalı’nın sunumuyla, İş Dünyasında Yapay Zekâ Araçları Semineri gerçekleştirildi. Etkinliğin sabahki oturumunda katılımcılara teorik bilgiler, öğleden sonraki oturumunda ise uygulamalı eğitim verildi.

Yapay zeka farkındalığı oluşturmak istedik
Prof. Dr. Ovalı, eğitime katılanlara yapay zekâ araçlarını detaylı olarak anlattıklarını ve özellikle bilmeleri gerekenleri de paylaştıklarını söyledi. Prof. Dr. Ovalı, “İş dünyamızın kendilerini geliştirebilecekleri ve verimlerini arttırabilecekleri yapay zekâ modelleri mevcut. Bugün 100’ün üzerinde yapay zekâ var ve her gün onlara yenileri ekleniyor. Biz de eğitimlerimize katılanlara farkındalık kazandırmak ve onları yapay zekâ dünyasının içine katmak istedik. Bu araçları efektif kullanıp hem kendi firmalarının hem de Denizli’mizin performansını ve sürdürülebildiğini arttırmalarını amaçladık” dedi.

Eğitime katılanlardan Hayat Müzik Hizmetleri Limitet Şirketi Yetkilisi Yeliz Türel, eğitim sektöründe çalışan ve şu an geleceğe de evlat yetiştiren bir anne olarak yapay zekâ alanını çok önemsediğini söyleyerek böyle bir fırsat tanıdıkları için DTO’ya teşekkür etti. Türel, “Denizli Ticaret Odası’nın bize sunduğu eğitimler sayesinde bu dünyaya giriş yaptım ve bilmediğim pek çok şeyi öğrendim. Yapay zekâ, bizim neslimiz için çok uzak bir konu gibi geliyordu ama artık eğitimlerle bu alana da girdik. Özellikle çocuklarımız ile öğrencilerimizi daha iyi bir şekilde geleceğe hazırlayabilmek için, bu tür eğitimlerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Gerek Başkanımız Uğur Erdoğan’a gerek ekibine gerekse İsmail hocamıza bize bu imkânı tanıdıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Eğitimler çok beğenildi”
Hacı Şerif Gıda Limitet Şirketi’nin E-Ticaret Koordinatörü İzzet Ersoy da şirketlerine katkı sağlamak amacıyla eğitimlere katılmaya karar verdiğini ifade etti. Ersoy, “Gerçekten de eğitim, tahminimden çok çok daha iyi çıktı. Hatta bildiğimizi sandığımız şeylerin aslında yanlış ya da eksik olduğu ortaya çıktı. Eğitimi veren hocamızın çok bilgili, tecrübeli olması ve bizi yönlendirmesinden çok memnun kaldım. Onun dışında Denizli Ticaret Odası’nın bu tür eğitimler ile etkinlikler düzenlemesi, bizim gibi şirketler adına çok isabetli oldu. Devamının da gelmesini bekliyoruz” dedi.

Kursiyerler, ücretsiz eğitimlerle özgeçmişlerini de geliştiriyorlar
Kursiyerlerden Mehmet Emin Şenocak ise daha önce de projelere katıldığını belirterek bu sayede özgeçmişini de geliştirdiğini söyledi. Şenocak, “Bu eğitimler sayesinde, özgeçmişime en az 5 program daha ekledim. Ayrıca, birçok akademisyen ile tanışma fırsatımız da oldu. Çok memnun kaldım ve çok da yararlı olduğunu düşünüyorum. Devamının gelmesini diliyorum” diye konuştu.

“Girişimcilerimiz ile işletmelerimizin gelişmelerine katkı sağlıyoruz”
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, gösterilen yoğun ilgiden dolayı katılımcılara emeklerinden dolayı da DTO’nun iştiraklerinden Denizli ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) personeli ile Prof. Dr. Ovalı’ya teşekkür etti. Başkan Erdoğan, “Vatandaşımız yeter ki istesin; biz iş ve işletmeleri geliştirmeye yönelik her türlü fikri ve girişimi destekleriz. Onların mesleki ve kişisel gelişimlerini sağlayacak etkinlikler ile kurslar da düzenledik, düzenleriz. Bizi izlemeye devam etsinler” dedi.