DPÜ’de ’Üçüncü Yaş Üniversitesi’ projesi

DPÜ’de ’Üçüncü Yaş Üniversitesi’ projesi

DPÜ’de ’Üçüncü Yaş Üniversitesi’ projesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) toplumun farklı kesimlerinden 60 yaş ve üstü vatandaşların katılımıyla düzenlediği ’Üçüncü Yaş Üniversitesi’ projesinin açılışı için tören düzenlendi.
DPÜ ile SGK Kütahya İl Müdürlüğü iş birliği ile 2024 Emekliler Yılı kapsamında hazırlanan projenin açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Sayar, projede görev alan eğitimciler ve kursiyerlerimiz katıldı.
Açılış töreninde konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin çok kıymetli bir ismi taşıdığını ifade etti. Kızıltoprak, "Türk tarihinin en büyük zaferinden birinin adını taşımak bizlere çok büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eğitimi konu alan bir konuşmasında orduların kazandığı zaferlerin öğretmenlerin kazanacağı zaferlere zemin hazırladığından söz eder. Biz büyük zaferi savaş meydanlarında kazandık ama esas zaferi eğitim, kültür ve sanayi alanında kazanmalıyız. Cumhuriyet kurulduğunda sadece tek bir üniversitemiz varken bugün 8 milyon öğrencisi olan, vatandaşlarının okuma yazma oranı yüzde 100’e ulaşan bir ülkeyiz. Şimdi 34 yaş üstü kadın öğrencilere YÖK tarafından eğitim hakkı tanınıyor. Bu da yaşam boyu öğrenme yolunda devletimizin sağladığı önemli imkanlardan biri. Hz. Muhammed, ’Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz’ buyurmuştur, Mustafa Kemal Atatürk, ’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’der. Kısacası hem Türk, hem de İslam kültürü bize bu yolu gösteriyor. Biz de gösterilen bu yolda 3. Yaş Üniversitesi’ni hayata geçirdik" dedi.
Açılış töreninin ardından projede ‘60’ından Sonra Hayat’ başlıklı ilk ders verildi. DPÜ ve SGK Kütahya İl Müdürlüğü arasında düzenlenen protokolle hayata geçen ve 3 hafta sürecek proje kapsamında kursiyerler çini ve seramik, bahçecilik, ebru, sağlıklı yaşlanma, arıcılık, dijital okuryazarlık ve temel afet bilgisi konularının da olduğu çok sayıda eğitim alacaklar.