DOSTEK Kolejinin elektrikli aracı Teknofest’te Türkiye 1. oldu

DOSTEK Kolejinin elektrikli aracı Teknofest’te Türkiye 1. oldu

DOSTEK Kolejinin elektrikli aracı Teknofest’te Türkiye 1. oldu

Denizli’de Ecogreen Enerji ile Denizli Organize Sanayi Bölgesinin desteklediği DOSTEK Koleji, Teknofest / Liselerarası Efficiency Elektrikli Araç Yarışmasında Türkiye 1. oldu.

Ecogreen Enerji Holding A.Ş.’nin ana sponsor olduğu, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Yönetim Kurulunun desteklediği, DOSTEK Koleji öğretmen ve öğrencilerinin tasarlayıp imalatını yaptıkları elektrikli araç, Teknofest / Liselerarası Efficiency Elektrikli Araç Yarışması’nda “Tasarım” dalında Türkiye birincisi oldu.

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde, 12-17 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen ve dört aşamada yapılan yarışmada, DOSTEK Koleji ekibi zorlu aşamaların tümünü başarı ile geçti.78 okulun başvuru yaptığı yarışmanın birinci aşamasında ön değerlendirme raporunu 44 okul geçmeyi başardı. Yarışmada; Detaylı Teknik Rapor ve Dinamik Test Sürüş aşamasını 23 okul geçerken, araçların 17 noktasında yapılan teknik kontrolleri ise 14 okul geçebildi. Aşamaların tamamını başarılı ile geçen DOSTEK ekibi, Tasarım dalında Türkiye birinciliği elde ederek Denizli’yi başarı ile temsil etti.

“DOSTEK Koleji, bölgemizin gururudur”
Teknofest’te alınan önemli başarıda emeği geçenleri tebrik eden Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu; “DOSTEK Kolejimiz, her sene kendisini geliştirerek eğitim-öğretimin her alanında başarılı çalışmalar yapmaktadır. Bu birincilikte bunlardan biri. Alanında marka olan okulumuz Denizlimizi başarıyla temsil etmektedir. Elektrikli Araca ana sponsor olan Ecogreen Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uğurlu’ya çok teşekkür ediyorum. Desteklerinin başarı ile sonuçlanmasından memnuniyet duydum. DOSTEK Koleji idarecilerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.