Tarih: 02.08.2024 14:59

DokumaPark’ta ‘Kaya Resimleri’ sergisi kapılarını açtı

Facebook Twitter Linked-in

Antalya’da Kepez Belediyesi, tarih öncesi dönemlere ilişkin kaya resimlerini kendi yorumuyla tuvale aktaran ressam Cemalettin Timur’un eserlerini, DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
Ressam Cemalettin Timur’un, kaya sanatı olarak adlandırılan ’Petroglif’ (kaya üzerine oyma-kazıma) adlı sergisi, DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kepez Belediyesinin ev sahipliği yaptığı serginin açılışına Ressam Timur’un sanatçı dostları ve sanatseverler ilgi gösterdi.
Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Özay da açılışta yaptığı konuşmada belediye olarak kültüre, sanata ve sanatçıya önem verdiklerini söyledi. Ressam Timur da, tarih öncesi döneme ilişkin kaya resimlerini, petroglifin orijinal haline sadık kalarak ve kendi yorumunu da katarak tuvale yansıttığını söyledi. Timur, sergide yer alan bir yağlı boya çalışmasını da Başkan Mesut Kocagöz’e hediye etti.

Sergi 15 Eylül’e kadar gezilebilir
Antalya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Ertuğrul Hepgüzel de sergi anısına Cemalettin Timur’a plaket takdim etti. Konuşmaların ardından katılıcımlar, sanatçının rehberliğinde eserleri inceledi. DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi’nde, Ressam Cemalettin Timur’un 25 yıllık çalışmasının ürünü 78 eser sergileniyor. Sanatseverler, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere başka kurumlar tarafından ödül alan ve Türkiye’de tek olan ’Petroglif’ adlı resimleri, 15 Eylül tarihine kadar gezebilir.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB