Tarih: 01.08.2024 14:28

Doğum ünitesi 14 yataklı TDL servisi olarak yenilendi

Facebook Twitter Linked-in

Yılda yaklaşık 17 bin canlı doğum gerçekleşen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ek hizmet binasında, hastaların sağlıkta hizmet kalite standartlarına uygun olarak sağlık hizmetine ulaşarak tek kişilik odalarda doğum yapmalarını sağlamak amacıyla doğumhane servisi tamamen yenilendi.
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ek hizmet binasında, hastaların sağlıkta hizmet kalite standa 14 yataklı TDL (Travay - Doğum- Lohusa) servisinin içerisinde acil durumlar için de 1 adet ameliyathane hizmete sunuldu.
Yenileme sonrası doğum yapmak için hastaneye başvuran hastalarının takipleri ve doğumları, tek kişilik odalarda yapılıyor. Mahremiyete uygun şartların sağlandığı ayrıca doğum sonrası anneyle bebeğin aynı odada kalmaları için gerekli koşulların sağlandığı TDL servisi vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Anne ve bebek ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan ünitede, 7/24 ihtiyaçlara cevap veriliyor. Doğum sonrası yeni doğan ve anne arasındaki tensel temasın sağlandığı yenilenen doğum ünitesinde uzman personeller tarafından uygulamalı eğitimlerle emzirme danışmanlığı hizmeti de veriliyor. Bu hizmet sayesinde özellikle ilk doğumunu gerçekleştiren annelerin psikolojik olarak daha iyi hissetmeleri sağlanarak bebeklerini bakım verme konusunda öz güvenleri sağlanmakta, bebeğin sağlık ve huzuruna da pozitif etki sağlanıyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB