Tarih: 03.08.2024 12:05

Diyarbakırlı milli bilek güreşçisinden yöresel malzemelerle "Pirano" pizza

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Bilek güreşinde Avrupa Şampiyonu ünvanlı milli sporcu Medine Gökhan, ilçenin eski adı Piran’dan esinlenerek "Pirano" ismini verdikleri yerli ürünlerle kavurmalı, yöresel lezzetlerle yöreye özgü pizza yapıyor.
Pizza ustası milli sporcu Medine Gökhan, Dicle ilçesinden doğan ve kendine has lezzetleriyle müşterilerin beğenesini kazanan pizza "Pirano" yapımındaki bütün malzemelerin kendilerine ait olduğunu, hazır malzemeleri kullanmadıklarını, kullandıkları sosların hepsinin kendi el yapımı olduğunu söyledi.
Bilek güreşi branşında 5 kez Türkiye şampiyonu olan milli sporcu Medine Gökhan, “Bilek güreşi sporcusuyum. Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde yaşıyorum. 5 defa Türkiye Şampiyonu oldum. Bir defa Avrupa şampiyonu oldum. 2 defa dünya ikinciliğim var. Şimdi burada çalışıyorum. Hamurumuzu kendi ellerimizle açıyoruz. Hamurumuzu önceden mayalıyoruz. 2 saat bekletiyoruz. Sonra dolaba katıyoruz, donduruyoruz. Hamuru kendi ellerimizle açıp malzemelerimizi doğruyoruz. Kendi kavurmamız var. Domatesler, kırmızı biberler, mantarlar, zeytin katıyoruz. Hamurunu kendimiz yaptığımız için, bütün malzemeler de bize ait olduğu için 15 dakikayı buluyor hazırlamamız, sunum yapmamız. İyice hamurumuzu pişiriyoruz. Müşterimize bu şekilde sunuyoruz” dedi.
Bilek güreşi sporuna 2019 yılında başladığını söyleyen milli sporcu ayna zamanda pizza ustası olan Medine Gökhan, “Ben 2019’da bilek güreşine başladım. O zamanlar daha yeniydim, pek bilgimiz yoktu. Rıdvan Hocayla tanışmamız oldu. O zamanlarda Necati Ceylan Anadolu Lisesi’nde ücretli öğretmenlik yapıyordu. Kendi aramızda bilek güreşi yapıyorduk. Sonra Rıdvan Hoca kendini geliştirmeye başladı. Araştırmalar yaptı. İlk başta bizim Türkiye şampiyonası oluyor. Türkiye şampiyonasına katılarak birinci oldum. Antalya’da da dünya ikinciliğim oldu. Geçen yıl biz Moldova’ya katıldık. Moldova’da Avrupa Şampiyonluğum oldu. Kazakistan’da da Dünya üçüncülüğünü kazandım. Bu şekilde bilek güreşi hayatıma devam ediyorum" diye konuştu.
Müşterilerin tepkisi de kendileri için çok önemli olduğunu aktaran Gökhan, "Buraya gelen tekrardan mutlaka geliyor. Çünkü pizzamıza baya beğeni var şu anda. Hatta dışarıya servis de yapıyoruz, paketlerimiz var. Bizi diğer pizzalardan ayıran şey, bütün malzemelerin bize ait olmasıdır. Hazır malzeme asla pizzalarımızda kullanmıyoruz. Zaten kavurmalar, hepsi buraya ait. Köy domatesleri var, köy biberleri var. Hepsini kullanıyoruz. Ayrıca farklı bir lezzet de var. Soslarımızın hepsi kendi el yapımıdır. Pizza Pirano ismi eski Piran isminden geliyor. Bu geleneği devam ettirmek istedik. Bundan dolayı Pizza Pirano olarak sunmak istedik” şeklinde konuştu.
Hedefinde bilek güreşi branşında tekrar Türkiye şampiyonu olmak olduğunu ifade eden Medine Gökhan, şunları kaydetti:
”Tekrardan Türkiye şampiyonası için hazırlanıyorum. Aynı zamanda kadınlara ek ders de veriyorum. Hem boş zamanlarımı değerlendiriyorum hem sporumu yapıyorum. Zayıflamak için bize başvuranlar oluyor. Onlara eğitim veriyoruz. Aynı zamanda gelip burada da çalışıyorum pizza ustalığını yapıyorum.”
Milli sporcu Medine Gökhan, aynı zamanda iş yerine kurulan bilek güreşi masasında, yerli pizza yiyenlerle bilek güreşi de yapıyor. Gökhan, “Bilek güreşi masasını buraya getirmemizin amacı boş zamanlarımızda burada hem maç yapıyorum hem Türkiye Şampiyonasına hazırlık yapıyorum ve gelen müşterilerimize de aynı zamanda bir aktivite olarak da uyguluyoruz. Beni yenen müşterilerimize Pizza Pirano’yu onlara ücretsiz olarak ikram ediyoruz” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB