Tarih: 14.08.2024 10:23

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 50 yataklı devlet hastanesi hizmet vermeye başladı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 50 yatak kapasiteli Çermik Devlet Hastanesinin yeni hizmet binası hasta kabulüne başladı.
Toplam 18 bin 810 metrekare kapalı alana sahip olan hastane, modern sağlık hizmetleriyle bölge halkına hizmet verecek. Yeni binada, hasta mahremiyetine önem verilerek 20’si tek kişilik, 15’i ise çift kişilik olmak üzere toplam 35 hasta odası bulunuyor. Hastane ayrıca 25 poliklinik odası, 3 ameliyathane, 4 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 6 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 7 cihaz kapasiteli hemodiyaliz ünitesi, 10 hasta kapasiteli fizik tedavi ünitesi ve 5 yatak kapasiteli evde sağlık birimi ile hizmet verecek.
Anne adaylarının rahat bir doğum süreci geçirmeleri için ev ortamı konforunda tasarlanan 3 tek kişilik doğum odası da hastane bünyesinde yer alıyor. Acil servis bölümünde ise 3 müşahede odası, 2 bölümlü kırmızı alan, 2 yeşil alan polikliniği ve 20 müşahede yatağı bulunuyor.
Çermik Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasında, daha önce ilçede bulunmayan bilgisayarlı tomografi, fizik tedavi ünitesi, kemik dansitometri, yeni doğan yoğun bakım, erişkin yoğun bakım ve ekokardiyografi hizmetleri de sunulmaya başlanacak. Bu gelişmelerle birlikte hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli bir zaman kazanımı sağlanması hedefleniyor.
Hastanenin kısa süre içinde açılışının yapılması planlanıyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB