Diyarbakır’da öğrenciler yetenek sınavlarına ücretsiz hazırlanıyor

Diyarbakır’da öğrenciler yetenek sınavlarına ücretsiz hazırlanıyor

Diyarbakır’da öğrenciler yetenek sınavlarına ücretsiz hazırlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, açtığı ücretsiz kurs ve atölyelerde öğrencileri üniversitelerin yetenek sınavlarına hazırlıyor.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, mesleki eğitim kapsamında açılan ücretsiz resim kursu ve atölyelerde üniversitelerin yetenek sınavlarına hazırlanan gençlere katkı sunuyor. Kurs ve atölyelerde, üniversitelerin resim-iş öğretmenliği ve güzel sanatlar fakültesi resim bölümüne hazırlanan öğrencilere yoğun bir tempoda eğitim veriliyor.
Öğrencileri yetenek sınavlarına hazırladıklarını belirten kurs eğitmenlerinden Ömer Uğuş, öğrencilerin hafta içi her gün sabah saat 08.00’de derse başlayıp 17.00’ye kadar çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin sınava hazırlık sürecinden sınava giriş, sınavı kazandıktan sonra üniversiteye başlamaya kadar kendilerine rehberlik hizmetinin sunulduğunu belirten Uğuş, öğrencilerin aldıkları eğitimle Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşmelerini ümit ettiklerini ifade etti.
Ücretsiz yetenek sınavı kurslarından faydalanan Melek Mumcu, küçüklüğünden bu yana resme ilgisinin olduğunu, koronavirüs yasakları döneminde evde resmin ve sanatın iyileştiriciliği ile tanıştığını belirterek, resim sanatını meslek edinmeye karar verdiğini anlattı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurs almaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Mumcu, aldığı kursta aldığı bilgilerle üniversiteye yerleşmeyi hedeflediğini vurguladı.