Tarih: 19.08.2024 14:24

Diyarbakır’da kaçak oranları ve kesinti süreleri düşürüldü

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır’da elektrik dağıtım hizmetlerinde sağlanan ilerlemelerle kaçak oranları düşürüldü.
Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada, son yıllarda gerçekleştirilen büyük yatırımlar ve periyodik bakım çalışmalarıyla Diyarbakır’da elektrik dağıtım hizmetlerinde kayda değer ilerlemeler elde etti. Kayıp kaçak oranlarında ve elektrik kesinti sürelerinde önemli düşüşler sağlanırken, bu başarıların kırsal ve tarımsal sulama alanlarına da taşınması hedefleniyor. Özelleşme döneminden bu yana Diyarbakır’a yapılan yaklaşık 7 milyar TL’lik yatırımın meyveleri toplanmaya başlayan Dicle Elektrik, enerji altyapısını güçlendirmeye ve bölge halkına kesintisiz elektrik sağlamaya kararlılıkla devam ediyor.
Kayıp kaçakta düşüş, tahsilat ve faturalandırmada artış
Konuyla ilgili açıklamalarında kaçak süreleri düşerken faturalandırmada da artış yaşandığını dile getiren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Hizmetlerimizin her zaman yüksek standartlarda olması için değişen teknolojileri ve işletmemizin kaynaklarını etkin biçimde kullanıyoruz. Şebekelerin tamamı güçlendirilip yenilendiği; kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz olarak adlandırdığımız 3K alanlarımızda kayıp kaçak oranını yüzde 16’lara kadar düşürdük” dedi. Abone sayısında ve faturalandırmada yaşanan artışların da bunun bir göstergesi olduğunun altını çizen Arvas, “Faturalandırma ve tahakkuk oranlarına baktığımızda ise şehir merkezinde 2016 yılında ortalama yüzde 71’lik bir kayıp kaçak söz konusuyken bugün bu oranı yüzde 38’lere çekmeyi başardık” dedi.
Dicle Elektrik, şehir merkezlerinde elde ettiği başarıları kırsal ve tarımsal sulama alanlarına da taşımayı hedefliyor. Özellikle tarımsal sulama sezonunda yaşanan kayıt dışı elektrik kullanımının, kesinti sürelerini olumsuz etkilediğini ifade eden Arvas, “Bu sorunun çözümü için yeni yatırımlar ve düzenlemelerin hazırlığındayız. Kayıp kaçak oranlarının ve kesinti sürelerinin düşürülmesi için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Şehir merkezlerinde elde ettiğimiz bu başarıları, yeni dönemde kırsal ve tarımsal sulama alanlarına da taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Arvas, açıklamalarında 2024 yılı özelinde Diyarbakır’a 1,5 milyar TL’lik yatırıma devam ettiklerini de belirterek, “Hizmet verdiğimiz kentimize başta şebeke altyapı olmak üzere aydınlatma, enerji nakil hattı ve kesici ölçüm kabini (KÖK), sayaç ve teknolojik yatırımlar olmak üzere değer katmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB