Diyarbakır’da doktorlar kanser hastaları için toplandı

Diyarbakır’da doktorlar kanser hastaları için toplandı

Diyarbakır’da doktorlar kanser hastaları için toplandı

Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde bulunan onkoloji bölümü doktorları, onkoloji hastaları için doğru tanı konulması, uygun tedavi yöntemi belirleyebilmek için toplandı.
Günümüzde oldukça yaygın olan kanser vakaları her geçen yıl bir önceki yıla göre artıyor. Dünya’da yılda yaklaşık olarak 19,5 milyon kişiye kanser tanısı konulurken, Türkiye’de bu rakam 250 bin kişi civarında seyrediyor. Kanser, kişiler için ve aileler için oldukça endişe veren bir hastalık olsa da günümüzde bulunan ileri teknoloji ile erken tanı sağlanıyor.
Gelişmiş tarama yöntemleri ile kanserin tanı ve teşhisi kısa sürede belirlenerek hızla tedavi edilebilir yöntemler sağlanabiliyor. Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde bulunan onkoloji bölümü doktorları kanser hastalarına bu konuyla ilgili bilgi vermek amacıyla ve multidisipliner yaklaşımları benimseyerek onkoloji hastaları için doğru tanı konulması, uygun tedavi yöntemi belirleyebilmek için toplandı.
Kurulan konsey doğrultusunda kanser hastaları için umut ışığı olmayı amaçlayan uzman doktorlar, çeşitli bölümlerden ve alanlardan oluşan bir topluluk ile kanser hastaları için çeşitli tedavi yöntemlerini konuşmakta.
Konseyde bulunan Memorial Diyarbakır Hastanesi doktorları; Prof. Dr. Mahmut İlhan, Uzm. Dr. Baran Yusufoğlu öncülüğünde tekrardan kurulan Onkoloji doktorları ile her hafta belirli periyotlarla toplanılmakta. Onkoloji konseyinin vizyonu doğrultusunda kanser hastaları için uygun ve doğru çözümler sunulması amaçlanmakta.
Onkoloji Konseyi; Prof. Dr. Abdussamed Batur, Prof. Dr. Ahmet Şiyar Ekinci, Prof. Dr. Ferit Akıl, Prof. Dr. Mahmut İlhan, Doç. Dr. M. Şükrü Budak, Op. Dr. Musluh Hakseven, Uzm. Dr. Baran Yusufoğlu, Uzm. Dr. İbrahim Hakkı Dursun, Uzm. Dr. Murat Akın öncülüğünde gerçekleşiyor.
Alanında uzman hekimler, birçok alanda farklı kanser türleri hakkında önemli bilgileri istişare ederken, farklı tedavi yöntemlerini tartışarak, en doğru tedavi şeklini belirleyerek, kemoterapi, akıllı ilaç, radyoaktif madde ile tedaviler, radyoterapi ve cerrahi yöntemler ile kişilere farklı çözüm önerileri sağlıyor.