Dindar: “Manisa’nın teknik üniversiteye ihtiyacı var”

Dindar: “Manisa’nın teknik üniversiteye ihtiyacı var”

Dindar: “Manisa’nın teknik üniversiteye ihtiyacı var”

Dindar Şirketler Grubu CEO’su Furkan Dindar, Türkiye’nin en önemli sanayi ve tarım şehirlerinden biri olan Manisa’da, hem bu sektörlere ara eleman yetiştirmek hem de kenti bir ‘üniversite şehri’ haline getirebilmek için yeni bir üniversite kurulması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 50 bin öğrencinin faydalandığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin yanında Manisa’ya teknik eğitim ağırlıklı bir vakıf üniversitesi kazandırılması için harekete geçen Manisalı iş insanları, siyasetçi ve bürokratlardan destek bekliyor. Birçok büyükşehirde yer alan vakıf üniversitelerinin Manisa’da da kurulması gerektiğini belirten Dindar Şirketler Grubu CEO’su Furkan Dindar, teknik bir üniversitenin Manisa için çok acil ve önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Manisa’nın sanayi ve tarımın yanı sıra sağlık alanında da önemli bir merkez olma potansiyeli taşıdığını belirten Dindar, “Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Manisa TSO) bir vakıf üniversitesi kurma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalara iş dünyamızın yanı sıra siyasetçi ve bürokratlarımızın da destek olması ve bu projenin bir an önce hayata geçmesi gerekir” dedi.

“Manisa sağlıkta büyük potansiyele sahip”
Türkiye genelinde sağlık sektörü başta olmak üzere çeşitli alanlarda yatırımları bulunduğunu ve Manisa’da bir vakıf üniversitesi kurulması durumunda bu eğitim kurumuna sağlık alanında destek sunmak istediklerini kaydeden Dindar, “Türkiye’nin en büyük bin sanayi kuruluşundan 51’i Manisa’da faaliyet gösteriyor. Sanayi kuruluşlarının önemli bir bölümü tarım sektörüyle ilgili. Bu nedenle sanayi ve tarım konusunda ciddi bir ara eleman ihtiyacı var. Bunun yanı sıra yaklaşık 500 yıllık bir şifahaneye sahip olan Manisa, sağlık sektöründe de önemli bir potansiyele sahip. Bu üç alanla ilgili bölümleri bünyesinde bulunduracak bir vakıf üniversitesinin bir an önce kurulması, Manisa’nın vizyonu ve gelecek hedefleri için çok önemli. Bu nedenle kurulması planlanan üniversitenin ne tasarruf tedbirleri ne de farklı bir konuda sekteye uğramaması lazım” diye konuştu.