Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi bu yıl ikinci dönem mezunlarını verdi

Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi bu yıl ikinci dönem mezunlarını verdi

Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi bu yıl ikinci dönem mezunlarını verdi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi (DDYM) bu yıl ikinci dönem mezunlarını verdi.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi bünyesinde hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi (DDYM) bu yıl ikinci dönem mezunlarını verdi. Bu yıl ikinci dönem mezunlarını veren DDYM bünyesinde mühendislik, sosyal ve beşerî bilimler, iktisadi ve idari bilimler gibi farklı disiplinlerde eğitim gören gençler, atölyelerde alan uzmanlık bilgilerini geliştirerek disiplinler arası projelere imza atıyor. Mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi bünyesinde hayata geçirdiğimiz Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi ile, gençlerimizin geleceğin dünyasına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarını hedefliyoruz. Apple in Education ortaklığında kurmuş olduğumuz ve kamuda bir ilk olma özelliğini taşıyan Swift Kodlama Atölyesi ile Oyun Teknolojileri geliştirmeye yönelik kurmuş olduğumuz Oyun Atölyesine ek olarak bu sene ilk defa ve Yapay Zekâ eğitimlerini başlattık ve ilk mezunlarımızı bugün veriyoruz. İleri teknoloji odaklı eğitimlerle, gençlerimizi dijital çağın gereklerine uygun becerilerle donatmayı amaçlıyoruz” dedi. Tancan, konuşmasının ardından eğitim gören 46 öğrenciye katılım sertifikası verdi.
DDYM bünyesinde eğitim gören Ostim Teknik Üniversitesi Bilgisayar programcılığı bölümünde okuyan Hasan Hüseyin Alıcı, “Burada bize oyun girişimi kurmayı öğrettiler. Bunları nasıl yapabileceğimiz hakkında eğitimler verdiler. Bizim de aklımıza yattı. Açıkcası bir çoğumuz bu konuda adımlar atmaya çalışacağız. Eğitimlerden gayet memnun kaldık. Kesinlikle üniversite öğrencisi olsun olmasın herkesin bu tarz eğitimlere gelmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.