Tarih: 12.08.2024 14:04

Dicle’de Kur’an Kursu öğrencileri arasında bilgi yarışması

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır’da Dicle İlçe Müftülüğü, ilçedeki yaz Kur’an kursları arasında test usulü temel dini bilgi ve ezbere 40 hadisi şerifi Türkçesiyle birlikte okuma yarışması düzenledi.
Temel dini bilgiler yarışması sabah Fatih Ortaokulu’nda yapıldı. Kur’an kursları arasında gerçekleştirilen temel dini bilgiler sınavına 30 kurs, 139 öğrenci; öğleden sonra ise merkez Yeni Cami altındaki İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezi’nde yapılan hadis yarışmasına 11 kurs, 41 öğrenci katıldı.
Dicle İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Baykara, “Dicle İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilerimizin itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgilerini ölçmek ve öğrenmeye teşvik etmek amacıyla Temel Dini Bilgiler ve ezbere 40 Hadisi Şerif-i Türkçesiyle birlikte okuma yarışması düzenledik. Öğrencilerimizin büyük bir hevesle katıldıklarını, ailelerinin ise onlardan daha heyecanlı olduklarını gördük. Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve onları yetiştiren değerli din görevlileri ve Kur’an kursu hocalarımıza ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. Her iki yarışmada ilk 3’e giren öğrencilerimize Sayın Kaymakamımız tarafından bisiklet hediye edilecektir. Sayın Kaymakamımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmada Dicle İlçe Müftüsü Zeyd Akın da, hazır bulundu. Yarışma sonunda hayırsever sponsorların katkılarıyla öğrencilere meyve suyu ve simit ikram edildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB