Dereye düşen köpek ve yavrularına Esenyurt Belediyesi sahip çıktı
Esenyurt Belediyesi, sosyal medyada yayılan "kepçe dozeriyle köpek toplama" görüntülerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Belediye ekiplerinin sağlıksız koşullarda yaşayan bir anne köpek ve yavrularını kurtararak, hayvan barınağına aldıkları belirtildi.
Esenyurt’ta dün belediye ekipleri, dere yatağında zor şartlar altındaki anne köpek ve yavrularını tespit etti. Hayvanların bulunduğu bölgeye araçla ulaşamayan ekipler, kepçe kullanmak zorunda kaldı. Kepçeyle anne köpeği dereden kurtaran ekipler, köpek ve yavrularını belediyenin Modern Hayvan Bakımevi’ne götürerek, sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağladı.
"Kepçe ile köpek toplama görüntüleri gerçeği yansıtmıyor"
Konuyla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri, "Sosyal medyada paylaşılan görüntülerdeki gibi köpekler zorla toplandığı izlenimi yanlış. Amacımız, sağlıksız ve tehlikeli koşullarda yaşayan köpekleri kurtarmaktı. Yavruları aldıktan sonra anne köpek kaçtı. Dere yatağında olduğu için çalışma arkadaşım kepçeye binmek durumunda kaldı ve köpeğimizi sağlıklı bir şekilde barınağımıza getirdi" dedi.
Yetkililer, şu anda anne köpek ve yavrularının veteriner hekimlerin gözetiminde sağlıklı bir şekilde bakıldığını, gerekli tüm sağlık kontrollerinin yapıldığını ve yeni tesislerle köpeklerin daha iyi koşullarda bakılacağını ifade etti.
Esenyurt Belediyesi, hayvanların sağlığı ve güvenliği için yürüttüğü çalışmaların devam edeceğini ve sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşaması adına hizmete giren yeni tesislerle hayvan koruma çalışmalarının artırılacağını duyurdu.