Depremzede kadınların kurutmalık ve salça telaşı başladı

Depremzede kadınların kurutmalık ve salça telaşı başladı

Depremzede kadınların kurutmalık ve salça telaşı başladı

Depremden etkilenen Gaziantep’in Araban ilçesinde ahşap konteynerlerde kalan kadınların, kışlık, kurutmalık ve salça telaşı başladı.
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Gaziantep Valiliği tarafından Arabanlı depremzede vatandaşlar için yaptırılan 99 ahşap konteyner evlerde yaşayan kadınların kışlık, kurutmalık ve salça telaşı başladı.
Arabanlı depremzede aileler, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte hummalı bir şekilde çalışmalara başladı. Kadınlar tarafından kış aylarının vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olan biber, patlıcan ve kabakları akşam serinliğinde oyup sabah güneşi ile de iplere takıp asarak kurutuluyor.
Kadınlar, "Arabanlılar olarak kış mevsimlerinde hiçbir zaman soframızda eksik etmediğimiz kurutmalıklarımızı ve salçalarımızı deprem öncesinde kendi evimizde yapıp damımızda kurutuyorduk. Her yıl olduğu gibi bu yılda devletimiz bizim evsiz mağduriyetimizi ortadan kaldırmak için bizlere tahsis ettiği ahşap konteynerlerde yapıyoruz’’ diye konuştu.