Depremde yıkılan okul Afyonkarahisarlı hayırseverlerin destekleriyle yeniden yapıldı

Depremde yıkılan okul Afyonkarahisarlı hayırseverlerin destekleriyle yeniden yapıldı

Depremde yıkılan okul Afyonkarahisarlı hayırseverlerin destekleriyle yeniden yapıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve Afyonkarahisarlı hayırseverlerin katkılarıyla yeniden inşa edilen Kadınana İlkokulu’nun açılışı gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmiş, on binlerce bina yerle bir olmuştu. İskenderun ilçesi Denizciler Mahallesi’nde bulunan Denizciler Çamlık İlkokulu da ağır hasar alarak yıkılmıştı. Bölgenin yeniden ayağa kalkmasına destek olmak için Afyonkarahisar Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yeni okulun inşası için protokol imzalanmıştı. Hummalı çalışmaların ardından inşası tamamlanan 12 derslikli Kadınana İlkokulu’nun açılışı, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol ve velilerin katıldığı törenle gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, sınıf ziyaretinde öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesi ile sona erdi.
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, “Okulumuzun açılışı inşallah İskenderun’a, Hatay’a ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olsun. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza ve halen tedavi gören vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. 6 Şubat depremlerini yaşamayan deprem bölgesinin dışında kalan illerden birisi olarak, Afyonkarahisar’da bizler depremi duyar duymaz büyük bir gayretle, büyük bir özveriyle deprem bölgesine nasıl daha fazla yardım ulaştırabiliriz, biz buralar için neler yapabiliriz hep gayreti, çabası içerisine düştük. Hep birlikte iş insanlarımızın, hayırsever hanımlarımızın ve aynı zamanda STK’larımızın büyük gayretiyle çalışma ve çabalamasıyla elimizden geleni yaptık. Tabii o kış şartlarında biliyorsunuz yardımları göndermek de çok zorluydu. Bir de kalıcı bir eserimiz olsun, bizim Afyonkarahisar adına bir hatıramız olsun diyerek İskenderun’da bir okul yapımına karar verildi. 9 ay gibi kısa bir sürede bulunmuş olduğumuz okulumuzu tamamlamış olduk. Yıkılan bir okulumuzu tekrardan 300’e yakın öğrencimiz, kıymetli aileleri, birbirinden önemli kıymetli öğretmenlerimiz için burayı bugün açıyoruz” dedi.

"İlelebet yaşayacak bir kalıcı eser"
Hatay Valisi Mustafa Masatlı ise hayırseverlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Afyonkarahisar’ın yardımseverlerini buradaki ihtiyaç sahipleriyle buluştururken, ilelebet yaşayacak bir kalıcı eserin yapılmasına faydalı oldular. 12 sınıftan oluşan Kadınana İlkokulu’nda laboratuvar ve ekstradan sınıflar da var. Ben burada başta Afyonkarahisar’ımızın Valisi Yiğitbaşı olmak üzere Afyonkarahisar’ın iş insanlarına ve yardımseverlerine teşekkür ederim” diye konuştu.