Tarih: 01.09.2024 10:44

Denizli’nin ilk izmarit timi denetimlerine başladı

Facebook Twitter Linked-in

Çevre kirliliğiyle mücadelede yeni bir sayfa açan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde özel ekip kurdu. Yere izmarit ve çöp atılmaması için denetimlerine başlayan sivil zabıta ekibi, hazırlanan broşürlerle de çevre bilincini artırmayı hedefliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, çevre bilincini artırmak, gelişi güzel atılan izmarit ve çöplerin neden olduğu kirliliği azaltmak amacıyla radikal bir uygulamayı hayata geçirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatıyla Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan özel sivil ekip, kentin merkezi noktaları ile işlek güzergahlarında yere izmarit ve çöp atılmasını önlemek için denetimlere başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre temizliği konusunda hazırlanan broşürü dağıtan zabıta ekibi, vatandaşları çöp veya sigara izmaritlerini yere atmamaları konusunda uyardı. Hayata geçen bu uygulamayla birlikte çevreyi kirletenlere yönelik denetimler daha da sıkılaştırılırken, çevre kirliliğiyle mücadele için önemli bir adım atıldı. Kent merkezinden başlayarak Denizli genelinde yaygınlaştırılması planlanan uygulama sayesinde şehirdeki çevre bilincinin güçlendirmesi ve kirliliğin önemli ölçüde azaltması hedefleniyor.

Sağlıklı ve temiz bir Denizli için çalıştıklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakma çabasında olduklarını söyledi. Denetimler ve çevre temizliği konusunda hazırlanan broşürlerle vatandaşı bilinçlendirme çabasında olduklarının altını çizen Başkan Çavuşoğlu, “Çevremizi ne kadar temiz tutarsak, o kadar kaliteli ve güzel bir hayat sürdürebiliriz. Bununla ilgili olarak göreve geldiğimizden bu yanan incelemeler içerisindeyiz. Denizli’de özellikle ana arterlerden başlamak üzere ilimizin tamamında, en azından çevrenin kirletilmesini engellemek için bir uyarı mekanizması oluşturduk. Bununla ilgili broşürlerimizi dağıtıyoruz, halkımızı bilinçlendirmek için çaba içerisindeyiz. Tabi bu çabamızın belli bir yerinden sonra artık halkımızı bilinçlendirdiğimizi ya da uyardığımızı düşündükten sonra da bununla ilgili gerekirse cezai işlem yapabileceğimizi de söyledik” dedi.

“Sağlıklı ve temiz bir Denizli için çalışıyoruz”
Kurulan özel ekibin denetiminin yanı sıra vatandaşlara uyarıda bulunduğunu kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Şuan Denizli’nin ana noktaları olan Bayramyeri ve Çınar arasında sivil ekiplerimiz geziyor. Özellikle uyarı görevlerini yerine getiriyorlar. Sonuçta çevreyi kirletmezsek, çevreyi temizlemek zorunda kalmayız. Yaşadığımız bu çevre hepimizin. Çevremiz sağlıklı ve temiz olduğu zaman, yaşanabilir bir kent ortaya çıkar. ’Sağlıklı ve temiz bir Denizli için çalışıyoruz’ diyerek başlattığımız bu uygulamayı, Denizli’nin tamamına da yaymaya başladık” diye konuştu.

“Gelecek nesle daha güzel bir dünya bırakma çabasındayız”
Yapılan denetimlerde güzel bir karşılık aldıklarını ve gelecek nesle daha güzel bir dünya bırakmak istediklerini ifade eden Başkan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“Özellikle sabahları erkenden parkları dolaşıyoruz. Park alanlarını kullanan arkadaşları uyarıyoruz. Yani ’Sizden sonrasını temiz bulmak istiyorsanız, bu anlamda gelin elinizi taşın altına koyun ve kirletmeyin’ diyoruz. Bu anlamda da güzel bir karşılık bulmaya başladık. Umarım ki cezai işlemlere gerek kalmaz. Halkımızın kendi bilinciyle ’Ben değil, biz diyebilen’ bir Denizli kurma hayalimiz var. Çevremiz babamızdan miras değil, geleceğin bir emaneti olduğu bilinci ile ilerliyoruz. Hep beraber çevremizi korumaya başlarsak, doğayı korursak, suyu korursak, gelecek nesle güzel bir dünya bırakma şansına sahip oluruz”

“Daha önceden gördüğümüzden daha iyi bir tablo var”
Denetimlerin bizzat takipçisi olduğunu ve her geçen gün daha iyi bir tabloyla karşılaştığına işaret eden Başkan Çavuşoğlu, açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı:
“Bugün özellikle baktım. Bayramyeri ve Çınar arasını dolaştım, yürüdüm biraz. Daha önceden gördüğümüzden daha iyi bir tablo var. Özellikle sigara içen insanlarla birkaç sohbet ettim. İzmaritlerin artık küllüklere ve çöp noktalarına doğru gittiğini söylediler. Gözlemlediğimiz kadarıyla da iyi bir aşama kat edilmiş durumda”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB