Tarih: 03.09.2024 10:12

Denizli’nin gençlerine, Denizli tanıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Merkezefendi Lütfi Ege Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen “Denizli’de İnsan, Mekan, Coğrafya-2” adlı proje kapsamında 10. sınıf öğrencilerine yaşadıkları kent Denizli’nin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

Denizli Merkezefendi Lütfi Ege Anadolu Lisesi tarafından “Denizli’de İnsan, Mekan, Coğrafya-2” adlı proje uygulandı. Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen projede, 2023/1 çağrı döneminde desteklenen 125 projeden birisi oldu. Denizli Merkezefendi Lütfi Ege Anadolu Lisesi, Türkiye genelinde projesi desteklenen 5 lise arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Coğrafya Öğretmeni Mehmet Çenesiz’in yürütücülüğünü yaptığı Denizli’de İnsan, Mekan, Coğrafya-2 projesine, Denizli’deki devlet okullarında 10. sınıfta öğrenimi gören 24 öğrenci katıldı. Katılımcıların proje kapsamındaki ulaşım, yemek ve kırtasiye gibi giderleri karşılandı. Proje kapsamında öğrenciler Altındere Vadisi, Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti, Laodikya Antik Kenti, Karahayıt Kaplıcaları, Kaklık Mağarası, Tarihi Hançalar Köprüsü, Çal Kısık Kanyonu, Yatağan, Yeşilyuva, Seyir Tepesi, Güney Şelalesi, Süleymanlı Yayla Gölü, Buldan ve Ornaz Vadisi Doğal Yaşam Parkında etkinlikler yaptı.

Proje ekibinde Prof. Dr. Hasan Kara, Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Prof. Dr. Bilal Söğüt, Prof. Dr. Murat Barlas, Doç. Dr. İbrahim Balık, Dr. Selahattin Akşit, Dr. Hülya Kaymak, Dr. Doğan Sözbilen ve öğretmenler yer aldı. Bilimsel gezi, saha çalışmaları, doğa ve yaban hayatı gözlemi, bilgi işlemsel düşünme, deney uygulamaları ve işbirlikçi grup etkinlikleri gibi yöntemleri içeren proje ile öğrenciler yaşadıkları şehri tanıma fırsatı buldu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB