Denizli’de öğrenci servisi denetimleri okullar açılmadan başladı

Denizli’de öğrenci servisi denetimleri okullar açılmadan başladı

Denizli’de öğrenci servisi denetimleri okullar açılmadan başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi okul servis araçlarında denetimlere başladı. Öğrencilerin can güvenliğinin en üst seviyede tutulması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için araçlar sıkı denetimden geçiyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi öğrenci servis araçlarında denetimlere başladı. Okul öncesi, ilkokul ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilerin güvenli ve konforlu bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla Fatih Kapalı Pazaryeri’nde yapılan denetime Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen S plaka okul servis aracı izin belgesine sahip toplamda 621 adet aracın denetimlerinin gerçekleşeceği ifade edildi. Bu kapsamda, araçlarda dur levhası, okul taşıtı yazısı, emniyet kemerleri, iç aksamlar, dış karoser, lastikler, klima, kamera, araç üstü yazıların yönetmelikte belirtilen şartlara uygunluğu, fiziki ve teknik anlamda eksiklikleri olup olmadığı kontrol edilerek öğrencilerin rahat ve güvenli bir yolculuk yapmaları hedefleniyor.

Denetimler rutin aralıklarla sürecek
Denizli Büyükşehir Belediyesinin eğitim öğretim dönemi boyunca servis taşımacılığının disiplin altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi ve fiilen çalışmakta olan şoför esnafının haklarının korunması amacıyla, araçların, sürücülerin ve rehberlerin izin belgelerinin denetimlerini rutin aralıklarla gerçekleştireceği belirtildi.