Denizli’de halk dansları şöleni yaşanıyor

Denizli’de halk dansları şöleni yaşanıyor

Denizli’de halk dansları şöleni yaşanıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan 12 ülkeden 392 dansçı Acıpayam, Kale, Tavas ve Serinhisar ilçelerinde de kültür şöleni yaşattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 18’incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkusu, ikinci gününde ilçelere taşındı. Bu kapsamda Makedonya, Polonya, Kolombiya, Hırvatistan ve Gürcistan’dan gelen gruplar ilk olarak Acıpayam ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda, daha sonra ise Serinhisar ilçesinde bulunan Çamlık Aile Parkı’nda sahne aldı. Kale Belediyesi, Arnavutluk, Kuzeyin Uşakları, Rusya, Kosova, Dağıstan ve Osetya grupları ise ilk olarak Tavas ilçesindeki Bağlar Mesireliği’nde daha sonra da Kale ilçesindeki Efeler Parkı’nda hünerlerini sergiledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık’ın da katıldığı gösteriler şölen havasında geçti. Sanatçıların ülkelerine özgü kıyafetleriyle görsel bir şölene dönüştürdüğü programa katılan vatandaşlar gösterileri büyük bir beğeniyle izledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 1 hafta boyunca ücretsiz olarak sunacağı festivalin geri kalan programı ise şöyle, 23 Temmuz Salı günü, saat 21.00 İncilipınar Parkı ve saat 21.30 KYK Amfi Tiyatroda olacak. 24 Temmuz Çarşamba günü ise saat 20.30 Sarayköy ve 21.30 Buldan’da olacak. 25 Temmuz Perşembe günü, 21.00 Yenişehir Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu ve 21.30 Adalet Parkı’nda olacak. 26 Temmuz Cuma günü ise 20.30 Bozkurt ve 21.00 Çardak’ta olacak. Son gün ise 27 Temmuz Cumartesi günü ise 21.00 Gala Programı, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde son bulacak.