Denizli’de gençlik kampı devam ediyor

29.07.2024 14:01:48

Denizli’de gençlik kampı devam ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin lise öğrencilerine özel düzenlediği Matematik, Fizik ve Satranç Gençlik Kampı ikinci dönemi ile devam ediyor. Gençler, bilim, kültür, spor ve eğlencenin bir arada olduğu kampı çok sevdiğini belirtirken, kampın 3. dönem kayıtlarının da devam ettiği belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun müjdesini verdiği, gençlerin 5 gün boyunca bilim, kültür, spor ve eğlenceyle buluştuğu “Matematik, Fizik ve Satranç Gençlik Kampı” ikinci dönemi başladı. Kampın ikinci haftasında 40 lise öğrencisi, Cankurtaran Mesireliği’ndeki yenilenen kamp alanına Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Sarıkaya ve aileleri tarafından uğurlandı. Delikliçınar Meydanı’ndan uğurlanan gençler sabah erken saatlerde yaklaşık 1200 metre rakımdaki doğayla iç içe bulunan kamp alanına ulaştı. Beş gün boyunca bilim, kültür, spor ve eğlenceyle buluşacak gençlerin, verimli bir tatil geçirmelerinin yanında matematik ve fizik alanlarında ufuklarını geliştirmeleri hedefleniyor.

“Burada hem sosyalleşiyoruz hem de bilgiler öğreniyoruz”
Gençlik kampının ilk dönemini tamamlayan öğrenciler memnuniyetlerini belirterek kamp için Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür etti: 10. sınıf öğrencisi Duru Damacı, kampı çok beğendiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu kampı düzenlediği için çok teşekkür ederim. Kampta programımız çok dolu. Bizi bayacak şekilde değil. Eğlenmemize ve öğrenmemize öncelik veriliyor” dedi. Ezgisu Eloise Doğu ise, kampın gayet güzel ve dolu dolu geçtiğini belirterek, “Burada hem sosyalleşiyoruz hem de bilgiler öğreniyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle bir kamp düzenlediği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Nevagül Atik de kampın hem eğlenceli hem de dolu dolu geçtiğini kaydederek, “Burada hiçbir zaman sıkılmıyoruz. İlk defa deneyimlediğimiz bir kamp oldu ve çok güzel ilerliyor. Devamının gelmesi çok güzel olur” dedi.

“Çok daha temiz, çok daha güzel bir tesisle karşılaştık”
Selim Epik kampta gelmeden burada sıkılacağını düşündüğünü, ancak çok eğlenceli bir kampla karşılaştığını anlattı. Elif Pelinay Ceylan, “Beklediğimizden çok daha temiz, çok daha güzel bir tesisle karşılaştık. Sosyalleşme açısından da çok güzel oldu. Tesisin de birçok imkanları var. Belediye Başkanımıza bizlere böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bilim, spor, kültür ve eğlencenin bir arada olduğu, her anı dolu dolu geçen kampın yeni dönem kayıtlarının Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kendi sayfasından kayıtların sürdüğü ifade edilirken, gençler beş gün boyunca kendileri için hazırlanan farklı etkinliklerin tadını çıkartacak. Verimli bir tatil geçirmelerinin yanında, gençlerin matematik ve fizik alanlarında ufuklarını geliştirmenin hedeflendiği kampta söyleşi, araştırma toplantıları, resital, gökbilim ve gökyüzü gözlem, oryantiring, drama, tiyatro, spor, resim, karikatür ve sinema gibi etkinlikler de düzenlenecek.