Tarih: 28.08.2024 12:57

Denizli Müftülüğü üniversite sınavında derece yapan öğrencileri ödüllendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Denizli’de bu sene üniversite sınavında Türkiye’de birinci ve ikinci olan Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ödül verildi. İl Müftülüğü binasında düzenlenen törende birincilere tam altın, ikincilere ise yarım altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Denizli’de üniversite sınavında Türkiye 1. ve 2. olan Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu dört öğrenciye ödüller verildi. Müftülük binasında düzenlenen törende birincilere tam altın, ikincilere yarım altın ve çeşitli hediyeler verildi. Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, TYT Türkiye Birincisi Aişe Hüda Köseoğlu’nun Karahasanlı Kuran Kursu’nda hafızlığını bitirdiğini, Teknofest’e katılarak derece yaptığını ve üniversite sınavında da Türkiye birincisi olarak kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ödül törenin de Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Hasanoğlu’da ve öğrenci velileri de hazır bulundu.

Üniversite sınavı şampiyonları Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu dört öğrencilerden birincileri tam altınla, ikincileri de yarım altınla ödüllendirmek istediklerini anlatan Müftü Pamuklu, “Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz bu sene Türkiye derecesi elde ettiler. Özellikle iki tane Türkiye birincisi ve iki tane Türkiye ikincisi öğrencimiz var. Türkiye birincisi olan öğrencimiz Aişe Hüda Köseoğlu, aynı zamanda müftülüğümüze bağlı Karahasanlı Kız Kur’an Kursu’nun hafızlık eğitimini tamamlamış bir öğrencimizdir. Hafızlığını bitirdikten sonra İmam Hatip Lisesi’ne devam etmiş ve Bayraktar ailesinin Teknofest’inde ödül almış ve takdir edilmiştir. Bu başarı, hem okulda hem de üniversite hazırlık sürecinde gösterdiği özverili çalışmaların bir sonucudur. Kendisiyle gurur duyuyoruz’ dedi.

“Öğrencilerimiz bizim gurur kaynağımız”
Denizli’de Türkiye derecesi yapan öğrencilerin tamamının Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olmasının kendilerini ayrıca gururlandırdığına dikkat çeken İl Müftüsü Pamuklu, “Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Müftülüğü olarak, birinci olan öğrencilerimizi tam altınla, ikinci olan öğrencilerimizi ise yarım altınla ödüllendirdik. Ayrıca, hediye kitaplarımızla onlara başarılar diledik. İnşallah, bu öğrencilerimiz millete, vatana ve büyüklerine hizmet edecek nadide insanlardan olacaklardır. Bu vesileyle, öğrencilerimizi yetiştiren başta okul müdürleri ve öğretmenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca, çocuklarını İmam Hatip Lisesi’ne ve hafızlık kursuna gönderen velileri de tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak’tan, yavrularımızın ve öğrencilerimizin daha nice başarılarını görmeyi niyaz ediyorum. İnşallah tüm camiamıza hayırlı olsun diyorum. Sınavda derece yapan öğrencilerimiz Merve Büşra Köleoğlu, Melih Karaman ve Sami Yusuf Eskan’a üniversite öğrenim hayatların da da başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB