Denizli Büyükşehrin Yaz Sinema Günleri unutulmaz bir akşam yaşattı

22.08.2024 12:11:19

Denizli Büyükşehrin Yaz Sinema Günleri unutulmaz bir akşam yaşattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yaz Sinema Günleri kapsamında Türk Sinemasının özgün eserlerinden biri olan ‘İftarlık Gazoz’ film gösterimi ile izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Açıkhava Tiyatrosu’na akın eden binlerce Denizlili, ‘İftarlık Gazoz’ ile hem güldü, hem ağladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, eski yazlık sinemaları tekrar canlandıracak projesi Yaz Sinema Günleri devam ediyor. Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen ‘İftarlık Gazoz’ film gösterimine Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eşi Nilgün Çavuşoğlu, davetliler ve çok sayıda izleyici katıldı. Gazoz satan bir esnafın yanına çırak olarak başlayan bir çocuğun ramazan orucu ile başlayıp üniversite yıllarında hapishane de ölüm orucuyla sonlanan hayatını anlatan, 1970’li yıllarda bir Ege kasabasının sosyal hayatı ve dönemin politik atmosferi ile harmanlayan film izleyicilerden tam not aldı. Açıkhava Tiyatrosu’na akın eden binlerce Denizlili, ‘İftarlık Gazoz’ ile hem güldü, hem ağladı. Vatandaşlara açık havada film izleme keyfi yaşatılırken ayrıca ücretsiz olarak da patlamış mısır ve gazoz ikram edildi.

Burada davetlilere seslenen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Yaz Sinema Günleri projesinin bu denli ilgi görüleceğini tahmin etmediklerini ifade ederek, ilgi gösteren tüm hemşehrilerine teşekkürlerini iletti. Yaz Sinema Günleri ile geçmişten geleceğe bir köprü kurulduğunu vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Umut ediyorum ki, bu güzel projemiz gelecek senelerde de nostaljik filmlerle devam edecek. Yeni birçok etkinliğe imza atacağız. Biz göreve başladığımızda şehrimizin artık bir sanat şehri olmasını, sokaklarında insanların mutlu olduğu, yüzünün güldüğü ve zor şartlarda bile eğlenmeyi başarabilen Denizli hayalimiz vardı. Bu hayalimizi hep birlikte inşa ediyoruz. Bu güzel gecede bizlere eşlik ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Yaz Sinema Günleri
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Yaz Sinema Günleri 14 Eylül’e dek devam edecek. Türk sinemasının başarılı yapımları Denizlililerle ücretsiz buluşurken, rezervasyon Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresinden online olarak yapılacak. Büyükşehir’in sonraki günlerdeki yaz sinema günleri ise, 28 Ağustos Çarşamba günü Entelköy Efeköy’e Karşı, 31 Ağustos Cumartesi günü Aşk Tesadüfleri Sever, 4 Eylül Çarşamba günü Aile Arasında, 7 Eylül Cumartesi günü Vizontele, 11 Eylül Çarşamba günü Bizim İçin Şampiyon, 14 Eylül Cumartesi günü ise Kelebeğin Rüyası şeklinde.