Denizli Büyükşehirden imdada yetişecek projeler

Denizli Büyükşehirden imdada yetişecek projeler

Denizli Büyükşehirden imdada yetişecek projeler

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu başkanlığında toplanan Meclis, tarım ve hayvancılıktan eğitime, üniversitelilere yurt, çalışan anneler için kreş projesine kadar halkın imdadına yetişecek çalışmalar için kararlar aldı. Verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, "Bu şehrin kaynakları bu şehrin insanlarına harcanacak" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında toplandı. Meclis’te tarım ve hayvancılıktan eğitime, üniversitelilere yurttan çalışan anneler için kreş projesine kadar halkın imdadına yetişecek çalışmalar için kararlar alındı. Gündemin 1 ve 2’nci maddesinde tarımsal üretimde kalite ve verimi artırmak üretici girdilerini azaltmak amacıyla çiftçilere gübre desteği verilmesi kararlaştırılırken, büyükbaş hayvancılıkta üretim maliyetlerini düşürmek, daha sağlıklı, yüksek verimli et ve süt üretimini destekleyerek hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yetiştiriciye mısır flake yem desteği verilmesi karara bağlandı. Ayrıca çiftçilerden arpa satın alacak Denizli Büyükşehir Belediyesinin ürünü arpa flake yaptırarak yine hayvan yetiştiricilerine yem desteği olarak dağıtacağı belirtildi. Bunların yanında Kale ilçesinin Gökçeören Mahallesi’ndeki aile işletmelerinde görülen mastit hastalığı için de üreticilere aşı desteğinin verileceği açıklandı.

Kreş ve yurt eylül ayına yetişecek
Başkan Çavuşoğlu’nun yazılı önergesiyle çalışan anneleri büyük bir dertten kurtaracak kreş projesi için de ilk adım atıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Yönetmelik oybirliği ile kabul edildi. Öte yandan üniversitelilerin barınma ihtiyacı için de ilk adımı atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede hayata geçireceği proje için Denizli Büyükşehir Belediyesi Misafirhane Hizmetleri Yönetmeliğini karara bağladı. Kreş ile üniversitelilere yurt projesinin eylül ayına yetişeceği belirtilirken, kent genelinde ilkokula başlayan öğrencilere de kırtasiye desteğinde bulunacağı kaydedildi.

Verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, "Söz verdiğimiz projelerimizi birer birer hayata geçireceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şehrimizi yine hep beraber daha iyiye daha güzele hep birlikte taşıyacağız. Çünkü biz bu şehrin kaynaklarını, yine bu şehrin insanlarına harcayacağız" dedi.