Denizli Büyükşehir çiftçilere arpa alım desteği sağlayacak

3.09.2024 14:02:24

Denizli Büyükşehir çiftçilere arpa alım desteği sağlayacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine vereceği arpa flake yem desteği kapsamında çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Yem üretimine uygun arpasını satmak isteyen çiftçilerin 03-15 Eylül tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresinden online başvuru yapması gerekiyor.

Denizli’de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem çiftçiler hem de hayvan yetiştiricileri kazanacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında çiftçinin elinde kalan arpayı satın almak için online başvuru almaya başladı. Flake yem üretimine uygun arpa satın almak için başvurular Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresinden online yapılacak. Başvuruların 03-15 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacağı açıklanırken, arpa kilogramının 7,85-TL olarak belirlendiği duyuruldu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin satın alacağı arpa ödemesini 5 gün içerisinde yapacağını ifade ederken, flake üretiminde kullanılacak arpa tohumlarının sarı renkte olması gerektiği işaret edildi.

Arpa tohumlarında kızışmaya sebep olmaması için yabancı bitki tohumunun bulunmaması, arpa tohumları üzerinde mantar, küf gibi hastalık belirtileri olmaması ve yem üretiminde kullanılacak arpa tohumlarında taş, toprak gibi yabancı maddelerin yer almaması gerektiği açıklandı. Hasat edilen ürünün depolama şartlarına uygun, rutubet almayan kuru, havadar ve aydınlık yerlerde saklanmış olması gerektiğine dikkat çekilirken, başvuru yapacak üreticilerin “Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS)” kayıtlı ve arpa ekim alanını gösterir şekilde olması gerektiği belirtildi. Satın alınacak arpaların nakliyesinin ise Denizli Büyükşehir Belediyesinin yapacağı kaydedildi.