Tarih: 29.07.2024 12:07

Denizli 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenlenen gala programıyla son buldu. Muhteşem gösterilere sahne olan gecede 392 dansçının sunduğu görsel şov Denizlilileri büyüledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18.’si gerçekleştirilen Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin galası Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda yapıldı. KKTC, Hırvatistan, Arnavutluk, Polonya, Rusya, Kosova, Gürcistan, Kuzey Osetya, Dağıstan, Kuzey Makedonya, Kolombiya, Kuzeyin Uşakları (Ankara) ile ev sahibi Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu, Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Halk Dansları Topluluğu ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Spor Kulübü ekibi de olmak üzere 12 ülkeden 392 dansçının yer aldığı gala gecesine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, , İlçe belediye başkanları, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı.

Gecede konuk ülkelerin kendi kültürlerini yansıtan dans gösterilerileri sahnelendi. 392 dansçının sahne aldığı galaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dansçıların sunduğu görsel şov misafirleri büyüledi. Gecenin sonunda tüm ekipler Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu zeybek gösterisine eşlik ederek festivali muhteşem bir kapanış yapıldı.

Başkan Çavuşoğlu konuşmasında sanatın barış, kardeşlik ve güzelliği içinde barındırdığını ifade ederek, tüm farklılıklara rağmen dünyanın her coğrafyasından herkesi bir araya getirdiğini belirtti. Başkan Çavuşoğlu, “Sanat, kocaman bir yüreği olan dağdır. Onun için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta barış, dünyada barış’ bütün halkların kardeşçe yaşayacağı bir dünya hayalimiz var. Bizler bu hayalle Denizli’nin her noktasında herkesin sanatla buluştuğu bir Denizli hayalimiz var. Sokaklarında yüzü gülen insanların olduğu, annelerin çocuklarını kapıdan çıkardıklarında benim çocuğum ne yapar diye düşünmediği, güvenlik sorunu yaşamadığı, açlıkla terbiye edilmediği güzel ve kocaman bir Denizli hayalimiz var. Biz bu yolculuğa ben diyenlerle değil, biz diyebilenlerle yürüyeceğiz. Bizim yolculuğumuz gemisini kurtaranların kaptan olduğu değil, hep beraber kurtulduğumuzda mutlu olduğumuz bir Denizli hayalimiz var” ifadelerini kullandı.

392 dansçıdan muhteşem final
Festivale katılan tüm grupları ve dansçıları kutlayan Başkan Çavuşoğlu, “Umut ediyoruz ki, bu yaşayacağımız gecelerin güzellikleri her zamankinden daha büyük olsun. Yüreğinizde sevgi, içinizde dostluk hiç azalmasın. Sizleri sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB