DENİB, Hometextile & Design Fuarında yerini aldı

3.09.2024 14:35:36

DENİB, Hometextile & Design Fuarında yerini aldı

Ev tekstili sektöründe bölgenin en önemli fuarlarından biri olan Hometextile & Design, 3 – 5 Eylül 2024 tarihlerinde Rusya’nın Moskova kentinde düzenleniyor. Denizli firmalarının 17 stant ile katılımcı olarak yer aldığı ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin info stant ile katılım sağladığı fuarda, Denizli’nin ev tekstili sektörü temsil ediliyor.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 2023 yılında Rusya’ya Denizli’den 45 milyon dolar değerinde ihracat yapıldığını aktararak şunları söyledi:
“Rusya, Denizli’nin ülke bazında ihracatında 21. Sırada yer alıyor ve önemli dış ticaret partnerlerimiz arasında bulunuyor. Geçtiğimiz sene Rusya’ya olan ihracatımızı yüzde 23 oranında artırarak 45 milyon dolara taşıdık. Tekstil-konfeksiyon sektörü ise yüzde 20 civarında pay aldı. Rusya’nın yaklaşık 150 milyon nüfusu var. Komşu ülkeler ve Türki Cumhuriyetlerle birlikte ele aldığımızda hem çok geniş bir coğrafya hem de potansiyeli yüksek bir bölge. İlgili fuara 2019 yılında ilk kez katılmıştık. Sonrasında bir pandemi süreci yaşandı, bu sene fuara tekrar katılım konusunu değerlendirdik. Bilindiği gibi, ev tekstilinde ülkemizin en önemli oyuncusu konumundayız. Ülkemizden yapılan havlu ihracatının yüzde 75’i, bornoz ihracatının yüzde 65’i ve nevresim ihracatının yüzde 55’i Denizli’den gerçekleştiriliyor. Bu oranlar, ilimizin ev tekstili sektöründeki tartışılmaz gücünü net bir şekilde ortaya koyuyor. Hometextile & Design, ev tekstili sektöründe uluslararası ürün çeşitliliği sunan önemli bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Denizli’nin son teknoloji ile üretilen ev tekstili ürünleri, fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. İhracatçılarımızn kaliteli, sürdürülebilir ve yenilikçi ürünleri bir kez daha global arenada fark oluşturacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda Denizli’den 17 üye firmamız da fuarda katılımcı olarak yer alıyor. Tüm katılımcılarımıza başarılar ve bereketli fuarlar diliyorum. Standı olmayan ancak fuar ziyareti yapan ihracatçılarımız da DENİB’in standını toplantı organizasyonları için kullanabilirler"