DENÇEV örnek başarıya imza attı

25.08.2024 15:01:34

DENÇEV örnek başarıya imza attı

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren, Ege ve Türkiye’nin önde gelen çevre laboratuvarından Denizli Çevre Kalite Laboratuvarı (DENÇEV), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi, TÜRKAK’tan ise Akreditasyon Sertifikası’na sahip Ege’nin ve Türkiye’nin önde gelen laboratuvarlarından DENÇEV örnek bir başarıya imza attı. DENÇEV, analiz yapılabilen parametre sayısını 51’den 91’e yükseltti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren, Ege ve Türkiye’nin önde gelen çevre laboratuvarından Denizli Çevre Kalite Laboratuvarı (DENÇEV), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları Yeterlik Yönetmeliği kapsamında yeni çalışma alanları ve analizler kazanma sürecini başarıyla tamamladı. Denizli ve Türkiye’nin halk sağlığı ve çevre sağlığına katkı sunmak için çalışmalarını sürdüren DENÇEV, Numune Alma Servisi, Numune Kabul ve Raporlama Servisi, Mikrobiyoloji Servisi, Kimya Servisi ve Kömür Servisi olmak üzere 5 ayrı alanda laboratuvar faaliyetlerini yürütüyor.

Kapsam genişletme süreci başarıyla tamamlandı
Türk Akreditasyon Kurumundan (TÜRKAK) Akreditasyon Sertifikası ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi’ne sahip DENÇEV, kapsamına eklediği yeni analizlerle gücüne güç kattı. Modern donanımı, kaliteli hizmet anlayışı ve uzman personeliyle Türkiye’nin dört bir tarafına hizmet veren DENÇEV, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Ölçüm Ve Analizleri Yeterlik Belgesi kapsamında bulunan su, atıksu ve katı yakıt alanlarında büyük bir başarıya imza attı. DENÇEV’in 2023 yılında analiz yapılabilen parametre sayısı 52 iken bu rakam 2024 yılında 91’e yükseldi.

Bağımsız ve tarafsız laboratuvar
DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Aydın, 1.300 m2 kapalı alanda hizmet veren DENÇEV’in numune alma, su, atıksu ve katı yakıt alanlarında faaliyet gösteren laboratuvara sahip olduğunu belirtti. DENÇEV’in teknolojik ve yenilikçi vizyonu ile birlikte bölgenin ve ülkenin en iyi çevre laboratuvarları arasında yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Aydın, “DENÇEV olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun destekleri ve liderliğinde önce halk sağlığı parolası ile yola çıkılmış, çevre kalitesinin sağlanması, mevcut kalitenin korunması amacıyla, ilgili mevzuatlar çerçevesinde alanında uzman 15 personel ile birlikte yolumuza devam ediyoruz. Ulusal ve uluslararası geçerli sonuçlar üreten laboratuvarımızın yaptığı çalışmalar akademik alanda söz sahibi olacaktır.