'Demir Kadın' Neslican ölüm yıl dönümünde unutulmadı!

Kanser hastalığına karşı verdiği umut dolu mücadeleyle hafızalara kazınan Neslican Tay vefatının ikinci yıl dönümünde anılıyor. Neslican Tay, "Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybedeceğim" sözüyle milyonlara umut olmuştu.

Yaşam mücadelesiyle Türkiyeyi derinden etkileyen Neslican Tay vefatının ikinci yıl dönümünde de sevenler tarafından unutulmadı. Kanser hastalığına 4 kez yakalanan ve bir süre yoğun bakımda kalan Neslican, vefat haberiyle herkesi derinden üzmüştü. Peki, Neslican Tay kimdir, ne kanseriydi, kaç yaşında ve ne zaman öldü?

Neslican Tay kimdir?

1998 yılında Bursa'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı.Üniversite sınavına iki hafta kala kanser hastalığına yakalantığını öğrenen Neslihan tedavi süreci nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Bir yandan eğitiminide sürdürmek isteyen Neslican, Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimine başladı. 2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybetti. Neslican Tay, kendisine 'Demir Kadın' diyordu. 4. kez kanser tedavisine başlayan Neslican takipçilerine hem tedavi sürecini anlatıyor, hem de yaşıyla milyonlarca insana umut oluyordu. Neslican bir ropörtajında; ""Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" ifadelerini kullanmıştı. Neslican 20 Eylül Cuma günü yaşamını yitirdi. Neslican'ın ölümü tüm Türkiye'yi derinden üzdü. 

 

Haber: Rabia Bahçeci