Tarih: 07.09.2024 14:18

Datça’nın su sorunları masaya yatırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri Datça Kent Konseyi üyeleri ile bir araya gelerek İlçenin su ve atık su konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Datça Kent konseyi üyeleri bir araya geldi. MUSKİ Genel Müdürlüğü binasında gerçekleşen toplantıya Datça Kent Konseyi üyeleri, MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kali, İçme Suyu Daire Başkanı Serdar Aldemir, Atıksu Daire Başkanı Nazif Erdoğan ve Koordinasyon Daire Başkanı Atilla Aydaşoğlu katıldı.
Datça’nın geleceği düşünülerek projeler hazırlanıyor
Toplantıda özellikle Datça Yarımadası’nda yaşanan içme suyu sorunları ele alınırken Betçe projesiyle çözüme kavuşan problemeler anlatıldı. Datça’nın su kaynakları, kaynakların efektif kullanımı, sürdürülebilir su politikalarının oluşturulması, atık suyun bertarafı ve Datça’nın gelecek nüfus projeksiyonu göz önüne alınarak yapılması gereken altyapı yatırımları konuşuldu. Kent konseyi üyeleri Datça’da oluşturdukları su inisiyatifi kapsamında yaptıkları araştırmalar ve değerlendirmeleri MUSKİ yetkililerine sunarken MUSKİ bürokratları tarafından bu görüşler alınarak yapılacak olan projeler hakkında bilgi verildi.
“Datça dahil tüm ilçelerde önemli altyapı projelerini hayata geçireceğiz”
Toplantıda konuşan MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın MUSKİ’ye büyük önem ve destek verdiğine vurgu yaparak tüm ilçelerde içme suyu sorunlarının giderilmesi ve atık su altyapısının oluşturması amacıyla önemli projeler hazırladıklarını vurguladı. Şengül 2024 yılında altyapı eksiklerinin konuşulmasını yadırgadıklarını söyleyerek “Günümüz şartlarında kırsal kalkınma ve turizmin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyor olmalıydık. Altyapı yatırımları 50 yıl önce yapılması tamamlanması gereken konulardı. Bizler ne kadar geç kalınsa da Başkanımız Ahmet Aras’ın talimatları doğrultusunda tüm Muğla’da gereken bölgelerde aciliyet durumlarına göre projelerimizi hazırladık yatırımlarımızın hazırlıklarına başladık. Turizm sezonunun sona ermesi ile birlikte kentin çok farklı noktalarında çok önemli projelerin yapımına başlayacağız. Datça’da dahil tüm kentin altyapı sorunlarını gidermek için çalışacağız” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB