Datçalı hayırsever ile okul protokolü

Datçalı hayırsever ile okul protokolü

Datçalı hayırsever ile okul protokolü

Datça İskele Mahallesinde bulunan Kazım Yılmaz İlkokulu binasının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması sonucunda, yerine Hayırsever İsmet Tekinalp tarafından yeni okul yapılması için protokol imzalandı.
Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine; Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Datça Kaymakamı Murat Atıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ve hayırsever İsmet Tekinalp katıldı.
İmza töreninde; yıkılan okulda eğitim görmekte olan 415 öğrencinin geçici olarak başka bir okula taşınarak ikili öğretim siteminde eğitimlerine devam ettiği açıklandı. Yıkılan okulun yerine hayırsever tarafından yaptırılacak olan 12 sınıflıklı yeni okul ile ikili eğitimin sona ereceği ve öğrencilerin daha rahat ve kaliteli bir ortamda öğrenimlerine devam etmesinin sağlanacağı ifade edildi.
Eğitimin toplumsal kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Vali Dr. İdris Akbıyık, “Bugün burada geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımız için daha güvenli ve modern bir eğitim ortamı sağmak için bir aradayız. Hayırseverimize eğitime yapmış olduğu anlamlı katkıdan dolayı teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Yeni okul binasının özel bir proje hazırlatılarak modern eğitim teknolojileri ile donatılacağı ve depreme dayanıklı bir şekilde inşa edileceği vurgulandı.