Datça’da su kesintileri sona erdi

14.09.2024 14:49:11

Datça’da su kesintileri sona erdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri uzun yıllardır yaz aylarında su kesintilerinin yaşandığı Datça’da ilave su kaynağı, hat yenileme, yeni hat yapımı, tıkanan boruların açılması, basınç düzenlemeleri ve elektrik kesintilerine önlem olarak jeneratör montajı gibi çalışmalar yaparak İlçede yaşanan su kesintilerinin önüne geçti.
Datça’ya bu yıl 31 bin metre yeni hat yapıldı
Su kesintilerinin en önemli nedenlerinden biri Datça’da ki mevcut içme suyu hatlarında yaşanan tıkanıklar ve bu hatlar üzerinde meydana gelen arızalardı. Ekipler bu sorunların ortadan kaldırılması için bölgede ki içme suyu hatlarında detaylı bir tarama yaparak değişmesi ve açılması gereken noktaları belirledi. Bu kapsamda 2024 yılı içinde 31 bin metrelik hat değişimi gerçekleştirilirken aynı zamanda arızalara da müdahale edildi. Bu süreçte 2 bin 382 arızayı gideren ekipler böylelikle İlçede su kesintilerine büyük bir önlem almış oldu. Çalışmalar kapsamında İskele, Reşadiye, Datça merkez, Mesudiye, Hızırşah, Emecik, Sındı, Yazı, Yaka, Kızlan, Karaköy ve Cumalı Mahallelerine yeni içme suyu hatları yapıldı. Bu bölgelerde ayrıca kireç tıkanıklarının meydana geldiği noktalara da müdahale edilerek hatların açıldı. Bu şekilde suyun rahatlıkla evlere ulaşması ve kesintisiz su aktarımı sağlandı.
İlave su kaynakları sisteme dahil edildi, elektrik kesitilerine karşı jeneratörler monte edildi
Özellikle Betçe projesi ile birlikte bölgenin önemli bir ihtiyacı karşılandı. Çalışma ile Mesudiye, Sındı, Yaka ve Yazı Mahallelerine su aktarılırken Datça’ya günlük 2 bin 165 ton ilave içme suyu temin edilmişti. Bunun yanı sıra bu yıl içinde yapılan ilave su kaynağı çalışmaları ile sisteme farklı su kaynakları da dahil edildi.
Bunun yanı sıra sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı Datça’da bu nedenle su basan pompaların çalışamıyordu. Pompaların çalışmaması üzerine su abonelere iletilemiyor ve su kesintileri ortaya çıkıyordu. Buna önlem olarak MUSKİ Genel Müdürlüğü 25,5 Milyon TL yatırım yaparak 21 jeneratör aldı. Bu jeneratörlerden Datça’ya kurulum yapılarak elektrik kesintileri kaynaklı su kesintilerin in önüne geçildi.