Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: YAŞ kararları açıklandı

1.08.2024 15:54:00

Yüksek Askerî Şura (YAŞ) toplantısında alınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar açıklandı.

Yüksek Askerî Şura (YAŞ), Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. İmzalama sürecinde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da hazır bulundu.

Alınan kararlara göre, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi bir yıl daha uzatıldı.

23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı.

2 general yaş haddi nedeniyle 01 Eylül 2024 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edildi.

Yapılan resmi açıklamada, "Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde, kendilerine ve ailelerine mutluluk ve esenlikler temenni ederiz" ifadeleri kullanıldı.

TERFİ KARARLARI İÇİN TIKLAYINIZ

UZATMA KARARLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİK KARARLARI İÇİN TIKLAYINIZ