Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Zirvesi’ne katılan liderlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Zirvesi’ne katılan liderlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Zirvesi’ne katılan liderlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi çerçevesinde düzenlenen Afrika ve Akdeniz-Yapay Zekâ ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumunda bazı devlet başkanlarıyla bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi çerçevesinde düzenlenen Afrika ve Akdeniz-Yapay Zekâ ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan oturum öncesinde ABD Başkanı Joe Biden ile sohbet etti. Oturum öncesinde yanına gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de sohbet eden Erdoğan daha sonra Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile ayaküstü konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve BAE Devlet Başkanı Nahyan ile el ele poz veren Erdoğan, zirvede yan yana bulunduğu ABD Başkanı Biden ile oturum sırasında da sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Mathias Cormann ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de görüşmede bulundu.