Çöp kamyonunun hidrolik yağı yola aktı: 12 motosiklet, 2 otomobil kazaya karıştı

Çöp kamyonunun hidrolik yağı yola aktı: 12 motosiklet, 2 otomobil kazaya karıştı

Çöp kamyonunun hidrolik yağı yola aktı: 12 motosiklet, 2 otomobil kazaya karıştı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediyeye çöp toplayan yüklenici firmaya ait kamyonetin pres makinesinin hidrolik yağı yola akınca 12 motosiklet sürücüsü kayarak yere düştü. 2 otomobilde de maddi hasar meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde Müftü Mahallesi Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı üzerinde yaşandı. Karadeniz Ereğli Belediyesi için çöp toplayan yüklenici firmaya ait çok kamyonetinin pres makinesinin hidrolik yağı yola aktı. Yaklaşık 500 metre ilerleyen kamyonetin sürücüsü durumu fark ederek aracı yol kenarına çekti. Bu sırada arkasından seyreden motosiklet ve otomobil sürücüleri; yola akan yağ nedeniyle kaza yaptı.
Direksiyon hakimiyetini kaybeden 12 motosikletin sürücüsü; motosikletleriyle birlikte yola devrildi. Çevredekilerin yardımıyla motosikletler yoldan kaldırılırken iki otomobil de yağ nedeniyle kazaya karıştı.
İhbar üzerine olay yerine trafik ekipleri sevk edildi. Ekipler yağın aktığı güzergahı dubalarla çevreleyip bir süre trafiği kapattı. Belediye ekiplerinin kumlama çalışmasının ardından yol yeniden kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Kazaya yapan motosiklet sürücüsü Alper Kılıç, "Kavşaktan girdiğimde kazayı gördüm. Yolda yağ var. Güvenli şekilde gitmek isterken kendimi yolda buldum. Kamyondan hidrolik yağı yola dökülmüş. Çok sayıda motosiklet ve otomobiller kazaya karıştı. Polis geldi yolu güvenliğe almaya çalıştı" dedi.