Tarih: 31.07.2024 14:06

Çöp atanlara 14 bin 407 liraya kadar ceza uygulanacak

Facebook Twitter Linked-in

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yere çekirdek kabuğu, sigara izmariti veya çöp atanlara 14 bin 407 liraya kadar idari para cezası uygulanacağını duyurdu. Özcan, konuya ilişkin, “Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok” dedi.
Bolu Belediyesi, 31 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yere sigara izmariti, çekirdek kabuğu, çöp atan ve yere tüküren kişilere 14 bin 407 liraya kadar idari para cezası yazılacağını duyurdu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yarından itibaren; sokak, cadde, kaldırım ve parklara, çekirdek kabuğu, izmarit veya çöp atanlara ayrım yapmaksızın 593 liradan 14 bin 407 liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

“Özel sigara izmaritliği vereceğiz”
Açıklamasında gün içinde şehirden toplanan izmaritleri gösteren Özcan, “Şu gördüğünüz izmaritler yarım gün içinde toplanan izmaritler. Özellikle, lokantaların, kahvehanelerin, berberlerin önünde yoğun olarak görülüyor. Biz Bolu’yu Türkiye’nin en temiz şehri diyoruz. Yazık değil mi bunları atıyorsunuz. Bu yüzden bu haftadan itibaren kahvehanelerin, berber ve kuaförlerin, lokantaların önüne özel sigara izmaritlikleri vereceğiz. İşyeri sahibine zimmetleyeceğiz. Diyeceğiz ki üç metrekarelik bir alanda sigara izmariti görürsek cezai işlemi sana uygulayacağız. İzmaritliklerin bedelini biz karşılayacağız koruyup kollamasını işletmeler yapacak” diye konuştu.

“Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok”
Zabıta ekiplerine verdiği talimatı da paylaşan Özcan, “Zabıtamıza da bugünden itibaren bir talimat veriyorum, yarından (31 Temmuz 2024) itibaren merkezi noktalarda, parklarda yere izmarit atan her kim olursa olsun gerekli idari cezayı uygulayacaklar. Bugün belki Bolulular bana kızacaklar ama gelecekte hepsi teşekkür edecekler. Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok. Bunun da bir bedeli varsa bu bedeli ödemeye hazırım” ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB