Çocuklar yaz tatillerini Tepebaşı’nda değerlendiriyorlar

18.07.2024 16:52:12

Çocuklar yaz tatillerini Tepebaşı’nda değerlendiriyorlar

Tepebaşı Belediyesi’nin 29 farklı merkezde ve 13 branşta çocuklara yönelik gerçekleştirdiği Yaz Dönemi Çocuk Kursları devam ediyor. Kurslara katılan öğrenciler yaz tatillerini verimli geçirmenin keyfini yaşıyor
Tepebaşı Belediyesi’nin çocukların gelişimine katkı sunmak için düzenlediği Yaz Dönemi Çocuk Kursları devam ediyor. Örgü oyuncak yapımı kursuna katılan öğrenciler yaz tatilini verimli biçimde geçirmenin keyfini yaşıyor. Belde Evleri ve Deneyimli Kafelerde düzenlenen örgü oyuncak yapımı, İngilizce ve porselen hamurundan eğlenceli figürler kurslarına katılan çocuklar hem kendilerini geliştiriyor hem sosyalleşiyor.

Sosyalleşiyorlar
Uzman eğitmenler gözetiminde tığ işi ile örgü oyuncak yapımı kursuna ve porselen hamurundan eğlenceli figürler kursuna katılan çocuklar kendi oyuncaklarını kendileri üretiyor. Örgü örerek veya porselen hamurundan bir ürün ortaya çıkaran çocukların hem motor becerileri gelişiyor hem öz güvenleri artıyor hem de terapi etkisi sağlanıyor. Yaz tatillerini örgü oyuncak yapımı ve porselen hamurundan eğlenceli figürler kursuna katılarak değerlendiren çocuklar, tablet, telefon gibi araçlardan uzak kalarak hem sosyalleşmenin hem de kendilerini geliştirmenin tadını çıkartıyor.
Farklı dil öğreniyorlar
Öte yandan yaz dönemi kursları arasında bulunan İngilizce kursu da yoğun katılımla gerçekleştiriliyor. İngilizce kursuna katılan çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen derste farklı bir dil öğrenmenin keyfini yaşıyor.