Çocuklar yaz kampında eğlenerek öğreniyorlar

28.07.2024 13:14:42

Çocuklar yaz kampında eğlenerek öğreniyorlar

Mersin’de yaz kampına katılan çocuklar, eğlenerek öğreniyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tarsus Gençlik Kampında, çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor. Doğası ve etkinlik alanlarıyla çocuklara eğlenceli deneyimler sunan Tarsus Gençlik Kampında, Mersin merkez ve Tarsus’tan gelen çocuklar ‘Çocuk Yaz Kampı’ kapsamında konuk edildi. 1 gece 2 gün kamp yapan çocuklar, hem gündüz aktiviteleriyle hem de akşam yaktıkları kamp ateşiyle farklı tecrübeler kazandı.
Etkinliklere ilk olarak tanışma ve odalara yerleşmeyle başlayan çocuklar, tamamı geri dönüşüm malzemelerinden yapılan Survivor Parkurunda yarıştı. Kanoya binen ve ardından doğa yürüyüşü yapan çocuklar, kendi sınırlarını keşfetme imkanı da buldu. Doğa yürüyüşünde ağaç ve bitki türleri, Berdan Barajının tarihi gibi çok çeşitli bilgiler edinen çocuklar, akşam da yaktıkları kamp ateşi etrafında sohbet etti. 1 gece konaklayan çocuklar, ertesi gün de Tarsus Doğa Parkında can dostları ziyaret etti, hayvanların yaşamları ve beslenmeleri hakkında bilgi aldılar. Hem özgüvenlerini yükselten hem de değişik deneyimler sunan Çocuk Yaz Kampı, yeni misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Çocuklar, doğayla iç içe eğlenme ve öğrenme fırsatı buldu
Tarsus Gençlik Kampının misafirlerinden 12 yaşındaki Aleyna Karakurt, kampta yaptıklarını anlatarak çok eğlendiğini belirtti. Özellikle kanoya binmekten büyük zevk aldığını söyleyen Karakurt, “Kanoya bindik ve çamurda yürüdük. Zorluklarla başa çıkmayı öğrendik. Bizimle güzel ilgilendiler” dedi. Arkadaşlarıyla bir arada kamp yapmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Karakurt, “Çünkü doğayla iç içe oluyorsun. Burada olmak çok huzurlu. Ben buradayken telefonu unutuyorum, çünkü burası çok eğlenceli” diye konuştu.
12 yaşındaki Selami Ata Demir ise eğlenceli vakit geçirdiğini söyleyerek, “Kanoya bindik, nehrin içinden geçtik. Burada zaten kendi evlerimiz var. Arkadaşlarım da çok iyi. Hem eğleniyor hem de deneyim kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.
11 yaşındaki Feyza Göçen ise kanoya binip yarış yaptıklarını anlatarak, “Survivor parkuruna da gittik. Doğayla iç içe bir yer. Odalarımız da çok güzel” diye konuştu.